Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Az azonos nemű szülők nem peĐofilok. Mivel ennek ellenkezőjét állította a jobboldali HírFM, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 350 000 Ft bírság megfizetésére, és közlemény közzétételére kötelezte a médiumot – számolt be közleményében a Háttér Társaság.

„Ismét nyert az igazság a HírFM-en sugárzott rosszindulatú hazugságokkal szemben” – olvasható a Társaság közleményében.

A Háttér Társaság is tett bejelentést a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságnál (NMHH), amelyben azt kérték, hogy vizsgálják ki a 2023 júliusában a HírFM rádióban leadott Háttérkép című műsorban a házigazdák által tett homofób megjegyzéseket.

A korábban KarcFM-ként ismert csatorna adásában Gajdics Ottó műsorvezető és beszélgetőpartnerei – Bogár László és Boros Imre – hosszan ecsetelik az általuk erkölcstelen hanyatlásnak nevezett fejlődést Európában, és az azonos nemű párok örökbefogadását egyértelműen a peĐofíliával azonosítják.

„Az NMHH-hoz benyújtott kérelmünkben hangsúlyoztuk, hogy az állítás tényszerűen hamis és tudományosan megalapozatlan, ezért alkalmas arra, hogy a sz#&uális kisebbségekkel szemben gyűlöletet keltsen” – állapította meg a társaság.

A Médiatanács megvizsgálta a kifogásolt műsort, majd hatósági eljárást indított a csatorna ellen, és november 21-én az eljárást lezárva megállapította, hogy a HírFM megsértette a sajtószabadságról és a médiatartalmak alapvető szabályairól szóló törvényt, hiszen megsértette az LMBTQI közösség emberi méltóságát.

Ezért 350.000 Ft bírság megfizetésére és egy nyilvános közlemény közzétételére kötelezte a rádiót. 

A Háttér Társaság szerint a kormánypárti kommunikáció évek óta aktívan és tudatosan igyekszik összemosni a heterosz#&uálistól eltérő sz#&uális irányultságokat a peĐofíliával.

Teszik ezt mindhiába: a társaság által rendelt reprezentatív közvélemény-kutatások eredményei szerint 2019 óta folyamatosan növekszik azok száma, akik egyetértenek azzal, hogy az azonos nemű párok is lehetnek jó szülők.

via: Hírklikk


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: