Image: 73897527, A Demokratikus Koalíció 2019-es európai parlamenti választások eredményvárója a budapesti Radison Blu hotelben, Place: Budapest, Hungary, Model Release: No or not aplicable, Property Release: Yes, Credit: smagpictures.com
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Dobrev Klára árnyékminiszterelnök és Vadai Ágnes honvédelmi árnyékminiszter Gyöngyösön mutatta be az Árnyékkormány honvédelmi programját, ahol súlyos tényeket állított, amely véleménye szerint az egyik legnagyobb kockázat a teljes nemzetre nézve.

Dobrev Klára szerint ugyanis az országunkra nézve az egyik legnagyobb biztonsági fenyegetést maga az Orbán-kormány jelenti, mivel hatalma fenntartása érdekében folyamatosan szembefordul a szövetségeseivel, veszélyezteti Magyarország stratégiai érdekeit.

Közben semmibe veszik az EU-t, és folyamatosan támadják a NATO-t. Nyugati szövetségeseinket állandóan bírálják, de Oroszországgal és Kínával már nem egyszerűen üzletelnek, hanem értékközösséget akarnak létrehozni.

Dobrev a párt rendezvényén egyenesen úgy fogalmazott:

nemzetbiztonsági kockázatot jelent, ahogy a NER beette magát a Magyar Honvédségbe

“Orbán utolsó csatlósként úgy táncol, ahogy Putyin fütyül. De ha választani lehet Orbán és egy szociáldemokrata kormány politikája között, akkor tessék választani; a NATO védernyőjét szeretnénk látni, vagy a Türk Tanács védjen meg minket?”

Az árnyékminiszterelnök arról beszélt, hazafias kötelességeink közül is az első helyek egyikén szerepel a NATO-szövetségnek és a szövetség hitelességének a fenntartása. Magyarországnak ezeréves történelme során soha nem volt ilyen roppant ereje, mert soha nem volt ilyen erős szövetség része, amely a békénket szolgálja.

Dobrev Klára arról beszélt, ha valami megmutatja ennek a velejéig korrupt kormánynak a politikáját, az a hatalmas kudarc, ami a toborzás alatt zajlik. Mert egyik oldaláról arra hívják a katonákat, hogy védjék meg a hazát, a másik oldalról azonban megalázzák őket, megfosztják a tisztességes bérektől és bármikor kirúghatják őket.

Dobrev Klára szerint ahhoz, hogy Magyarországnak erős, kiképzett becsületes honvédsége legyen, erős, becsületes, tisztességes hazára van szükség. Erre vállalkozott az Árnyékkormány, hogy egy ilyen országot építünk.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: