Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Az Orbán Viktor vezette magyar kormányzat politikai stratégiája egyre inkább aggodalomra ad okot, nem csak a demokrácia híveinek, hanem azoknak is, akik a nemzetközi jog és az állampolgári szabadságjogok tiszteletben tartását vallják.

Az elmúlt évek tanulsága egyértelmű: Orbán és kabinetje egy olyan politikai rendszert épített ki, amely elsősorban a saját hatalmának megtartására és megerősítésére törekszik, a demokratikus alapelvek és az állampolgári jogok lábbal tiprásával.

Erre utalnak azok megállapítások is melyeket Majtényi László jogtudós, egyetemi tanár, egykori adatvédelmi biztos mondott a KlikkTV Mélyvíz című műsorában.

A KlikkTV Mélyvíz című műsorában az Eötvös Károly Közpolitikai Intézet elnöke emlékeztetett rá, a magyar kormány minden lehetséges eszközzel, rengeteg pénzzel beavatkozott a román választásokba, aztán a szlovákiai választásokba, nyíltan támogatta a magyarellenes politikát folytató Robert Ficot, még a francia választásokba is beavatkozott pénzzel a magyar állam, de a szerb és a lengyel választásokba is.

Jogállamban, ha van két terület, amit biztosan el kell választani egymástól, az ez a két terület, ami két külön világ – fogalmazott Majtényi László a Propeller szemléje alapján.

A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a kormány aktív szereplővé vált nemzetközi színtéren is, ahol gyakran avatkozik be más országok belügyeibe. Ez a fajta külpolitika nem csak a diplomáciai kapcsolatokat bonyolítja, hanem a nemzetközi jogi normák és elvek megsértését is jelenti. Orbánék ezzel a magatartással nemcsak Magyarország, hanem az egész Európai Unió stabilitását is veszélyeztetik.

Ha valamit titkosnak nevezünk, azt jelenti, hogy nem tartozik a nyilvánosságra, a propaganda pedig arról szól, hogy mit akar nyilvánossá tenni az állam.

Akit elkezd vizsgálni a Szuverenitás-védelmi Hatóság, az összes dokumentumot, a merevlemezen lévő adatokat bekérheti, Gulyás hiába mondta, hogy az újságokra nem terjed, dehogynem – állapította meg a miniszter kijelentésével szemben Majtényi László.

Vagy nem olvasta a törvényt, vagy rosszul tudja. Majtényi László emlékeztetett, nem az ellenzék nyerte a választást, tehát felmerül a kérdés, hol van ebben a helyzetben az ellenzék?

Mondja ezt az a Rogán, aki a járványügyi tájékoztatást arra használta, hogy az ellenzék a magyar hadsereget be akarja vetni Ukrajnában.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: