Képünk csak illusztráció
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Megszületett az a kormányrendelet, sőt már ki is hírdették, amely a legnagyobb arculcsapása az idős társadalomnak.

A kormányrendelet, amelyet Orbán Viktor jegyez, 2024. január 1-jétől 6%-kal növeli az öregségi nyugdíjakat, beleértve az özvegyi, szülői és egyéb jogcímeken alapuló ellátásokat.

A rendelet megköveteli, hogy külön-külön emeljék meg az ellátásokat azok számára, akik több jogcím alapján jogosultak a növekményre. Például, a saját jogú nyugellátás és az özvegyi nyugdíj, baleseti özvegyi nyugdíj együttesen legfeljebb havi 147 270 forintig igényelhető.

Orbán Viktor a kormány közösségi oldalán hangsúlyozta a kormány elkötelezettségét a nyugdíjak értékének megőrzése mellett ez a méltatlan emelés, azonban közelében sincs a nyugdíjasok terheinek.

A legrászorultabbakat köpte szembe a kormány, mivel a valós inflációs arány és az árak növekedése jelentősen meghaladja ezt a szintet.

Ez a helyzet különösen nehéz helyzetbe hozza a magyar nyugdíjasokat, akiknek a napi megélhetési költségei gyorsabban nőnek, mint amennyit a nyugdíjemelés kompenzálhat.

Elméletileg törvény garantálja, hogy a nyugdíjak vásárlóértéke nem csökkenhet és legalább akkora emelést kell adni, mint amekkora az inflációs hatás. Márpedig az élelmiszerinfláció közel 30%. 

A kormányzati kommunikációban gyakran szó esik a fejlődő gazdaságról, ám ez hasonlóan hazugság. A kormányzati intézkedések, mint például a jelenlegi szerény nyugdíjemelés, nem tükrözik a valós gazdasági körülményeket és az emberek szükségleteit, és cáfolják, hogy alóban fejlődne a gazdaság.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: