Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ma reggel a parlament házbizottságában a Fidesz egyértelművé tette, hogy napirendre fogja tűzi a Mi Hazánk azon javaslatát, amely listás választássá alakítaná a jövő évi budapesti önkormányzati választást – írja Kálmán Olga a Demokratikus Koalíció parlamenti képviselője.

Kálmán Olga szerint ezzel egyértelművé vált, hogy valójában nem a Mi Hazánk, hanem a Fidesz akarja megváltoztatni a budapesti választást, hiszen a Fidesz ellenzéki javaslatot egyébként soha nem vesz napirendre.

A Mi Hazánk csak a szokásos Fidesz-stróman szerepet játszotta el ebben.

A Fidesz tehát a választás előtt alig több mint fél évvel, a szabályok átírásával akarná mérsékelni a borítékolható budapesti önkormányzati vereségét.

A módosítás gyakorlatilag az országgyűlési választáson alkalmazott szabályokat ülteti át a budapesti önkormányzati választásra.

Ezek értelmében ha az ellenzéki pártok közös főpolgármester-jelöltet kívánnak indítani, akkor közös listát is kell állítaniuk. Ha nincs közös lista, akkor nem lehet az ellenzéknek közös főpolgármester-jelöltje sem.

A Demokratikus Koalíció ezért kezdeményezi, hogy a demokratikus ellenzéki pártok közös listán induljanak a budapesti önkormányzati választáson.

Ez elengedhetetlen egyrészt ahhoz, hogy Karácsony Gergely az ellenzék közös főpolgármester-jelöltje legyen és győzni tudjon jövő júniusban, másrészt a közgyűlési többség is csak így biztosítható.

íTudjuk a feladatunkat és soha nem tévesztjük szem elől a célunkat, a Fidesz legyőzését. Ezért készen állunk összefogni és közös listát indítani a demokratikus ellenzéki pártokkal a budapesti önkormányzati választáson.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: