Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Dobrev Klára és a Demokratikus Koalíció erődemonstrációra készül Budapesten. Mint fogalmaznak: Budapesten pedig megmutatjuk az erőt, amivel a Fidesz legyőzhető.

Budapesten mutatta be Dobrev Klára árnyék-miniszterelnök, Szaniszló Sándor önkormányzati árnyékminiszer és Bősz Anett főpolgármester-helyettes az Árnyékkormány a budapesti és agglomerációs programját.

Dobrev Klára arról beszélt, hogy bármihez nyúlt a kormány az elmúlt 13 évben, az tönkrement. Az államigazgatásnak egyetlen területe sincs, ami jobb lett volna. Az árnyékminiszterelnök szerint ennek egyik látványos példája, ahogy a Fidesz kiüresítette az önkormányzatokat, a forrásokat elvette.

 Dobrev Klára szerint látjuk az egészségügyben, az oktatásban, és Budapesten is, hogy a kormánynak nincs más célja, mint elvonni az erőforrásokat és miután minden pénzt elvettek, mindent és mindenkit magukra hagynak.

Dobrev Klára arról is beszélt, hogy véget kell vetni annak, hogy a kormány beleszól egy város szociális ellátásának megszervezésébe, vagy a szemétszállításba.  Az árnyék-miniszterelnök szerint a döntéseket ott kell meghozni, ami a lehető legközelebb van az emberekhez. „Egy szociáldemokrata kormány vissza fogja adni a városok és Budapest szuverenitását.”

Dobrev Klára az önkormányzati választásokkal kapcsolatban azt mondta, hogy a budapestiek felelőssége is, hogy megmutassák az erőt: a Fidesz legyőzhető.

„A választások itt, Budapesten nemcsak arról fognak szólni, hogyan működik jól a város, hanem arról is, hogyan tudunk hitet adni ennek az országnak, hogy végre egy tisztességes, szociáldemokrata, európai köztársaság legyünk.”


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: