Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A jogállam és a demokrácia válságáról, a fideszes propagandáról, az ország kilátástalan helyzetéről és a lehetséges megoldási javaslatokról is beszélt dr. Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezetője a hétfő délutáni napirend előtti felszólalásában.

„A gazdaság helyett a propaganda dübörög, az Európai Unión belül egyedül nálunk van háborús veszélyhelyzet, folyik az újabb nemzeti konzultáció, most pedig a legsötétebb diktatúrára jellemző módon egy Gestapora hajazó szervezet létrehozását tervezik”

– kezdte felszólalását dr. Tóth Bertalan.

Az MSZP frakcióvezetője szerint a kormány okkal tart a népharagtól, hiszen a fideszes propagandától nem lesz olcsóbb a gáz ára, nem lehet konzultációs ívekkel fizetni sem a boltokban, sem a gyógyszertárban. „Meleget is csak akkor adhatnak, ha begyújtunk velük”

– fogalmazott az MSZP országgyűlési képviselője.
„Jönni fognak-e az uniós felzárkóztatási pénzek, ha most felállítanak egy kőkemény diktatúrákra jellemző új Gestapo-t? Jobb lesz-e az élete az embereknek, ha civileket, újságírókat, ellenzéki pártokat és még ki tudja ki mindenkit vegzáló új szervezet elkezd működni?” – tette fel a kérdést az MSZP frakcióvezetője. Ezekkel a lépésekkel a kormány tényleg minden kételyt eloszlat azzal kapcsolatosan, hogy Magyarország demokratikus jogállam-e vagy sem. A kormánynak tehát azzal kellene foglalkoznia, ami valóban a dolga lenne.

„Lassan vége az évnek, és nincs előrelépés semmilyen területen. Továbbra is nálunk a legmagasabb az infláció, elszállt a költségvetési hiány, a tavalyinál kisebb a gazdasági teljesítmény és kevesebbet érnek a fizetések, nyugdíjak. Miközben azt hallgatjuk tizenhárom éve, hogy mindjárt utolérjük Ausztriát, közben elmegy mellettünk Románia. A gazdasági mutatók terén már csak Bulgária áll mögöttünk” – érvelt dr. Tóth Bertalan.

Válságban van az oktatás, az egészségügy, a megélhetés, a szociális biztonság, a jogállam és a demokrácia. Nem jönnek az uniós pénzek, 30 milliárd euró uniós forrás beáramlását akadályozza Orbán Viktor kormánya és a Fidesz. Helyette inkább megszorításokat vezetnek be és adót emelnek.

A kormányzati politika számos ponton megbukott, hiszen a Varga-Matolcsy-Nagy Márton trió zsákutcába lavírozta a gazdaságpolitikát, az oktatást és az egészségügyet Pintér Sándor sem tudta rendbe tenni. Lantos Csabának pedig nem sikerült elérnie, hogy az MVM tisztességes gyakorlatot folytasson és korrekten számlázzon. Az agrártárca, valamint az építési és közlekedési miniszter pedig megbukott – elég csak a vasúti közlekedésre gondolni.

„Az egyetlen terület, amiben sikert tudnak felmutatni, az a propaganda. Csakhogy azzal jóllakni nem, de émelyegni tőle egyre inkább lehet” – érvelt dr. Tóth Bertalan.
Új rendszerváltásra van szükség! Európai ügyészségre van szükség! Jogállamra és a demokrácia helyreállítására van szükség! Esélyteremtő, gondoskodó államra van szükség!

„Mi szocialisták, igazi szociáldemokraták ehhez keressük az együttműködést mindenkivel, mert ezek a fontos dolgok, amelyekkel foglalkoznunk kell” – összegzett felszólalása végén az MSZP frakcióvezetője.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: