Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Hiába “táncolt úgy” hónapokig a magyar kormány, ahogy az Európai Bizottság “fütyült”, a rendszerszintű korrupció miatt felfüggesztett uniós pénzek továbbra is fel lesznek függesztve, ebben semmilyen változás nem történt – állítja a Demokratikus Koalíció.

A párt szerint az Európai Bizottság mai javaslata mindössze arról szól, hogy a végleges forrásvesztés elkerülésének érdekében a tagállamok energiafüggetlenségét célzó RePowerEU programból – az EU Putyin elleni pénzügyi keretéből, amit az orosz energiától való függetlenedésre lehet költeni – érkezhet egy hitel előleg, amit aztán kamatostól kell majd visszafizetni az EU-nak.

Ráadásul ez még csak az Európai Bizottság javaslata, döntés később várható.

Az EU tehát tartja magát korábbi döntéséhez: vissza nem térítendő uniós támogatás csak akkor érkezhet majd, ha azt nem lehet ellopni, ezért továbbra is fel lesznek függesztve az uniós pénzek.

Amíg Orbán marad, addig ezeket a pénzeket továbbra sem fogjuk megkapni, a Dobrev Klára vezette Árnyékkormány azonban felkészült arra, hogy a kormányváltás után hazahozza az Orbán miatt felfüggesztett európai támogatásokat – teszik hozzá.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: