Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Szinte érthetetlen köröket ír le a Momentum. Egyre közelebb vannak az önkormányzati választások, azonban a párt ahelyett, hogy a szövetségeket keresné az ellenzéki oldalon rátámadt a Demokratikus Koalícióra és most a megkötött DK-MSZP szövetség miatt fanyalog. Mindeközben rohamosan veszít a párt népszerűségéből.

A Momentum egyre inkább kiszorulni látszik az ellenzéki összefogásból összeférhetetlen politikája miatt. Azzal, hogy a párt arca beleszállt Dobrev Klárába és a DK-t a “hazugság kultúráját” képviselő pártnak nevezte, valamint a “baloldali Fidesz”-nek nem hogy közelebb lépett ahhoz hogy megszülessen az ellenzéki összefogás, de majdhogynem ellehetetlenítette azt.

Mindeközben a párt úgy döntött, több helyen is rá fog indítani a korábban már sikeres ellenzékiekre ezzel is tovább osztva az ellenzéki tábort. Sokak számára érthetetlen ez a hozzáállás pedig itt egyszerű okok húzódnak meg a háttérben, amire a Momentum a lehető legrosszabb válaszokat adja.

A Momentum alapállása szerint méretében hasonló nagyságú párt volt mint a DK. Volt idő, amikor kétséges volt, ki lesz az ellenzéki oldal vezető pártja és bár halványabb volt erre az esélye a Momentumnak, a liberális párt joggal aspirálhatott volna erre a címre. Azonban a DK sokkal sikeresebben szervezte meg az ellenzéki tábort és mára közel háromoszor annyi támogatót tudhat maga mögött mint Donáth Anna és Gelencsér Ferenc pártja.

Ez pedig óhatatlanul azt jelenti, hogy a Momentum szava kisebb a tárgyalóasztalnál és kevesebb helyen szerezheti meg az indulás jogát. A Momentum pedig begyulladt és kamikaze üzemmódba váltott. A cél egyszerű javítani a tárgyalási pozíciókat.

Erre pedig azt eszelték ki, hogy nekimennek a DK-nak, az ellenzék legerősebb pártjának, ezzel remélve plusz szavazatokat és húzva a tárgyalási folyamatot ameddig erősödnek. De az sem baj, ha nem sikerül számottevő előnyre szert tenni, hiszen sértetti pozícióból joggal számíthatnak a többi tárgyalópartner nagyvonalúságára, hogy bent marajdon a MoMo az összefogásban.

Amire azonban nem számítottak, hogy ez a politika drámai módon elkezdte elriasztani az ellenzéki szavazókat a párttól és történelmi mélypontra vitte a Momentum támogatottságát. Ma rosszabb pozícióik vannak a tárgyalóasztalnál, mint valaha. Ezért a ráindulások. Ugyanis nem tud hátrálni a párt és ma már csak egy előválasztásban bízhatnak sok választókerületben.

Mindeközben felmerül a kérdés, hogy a 4. kétharmad után, valóban a kicsinyes pártérdekek mentén kell szétfeszíteni az ellenzéki összefogást? Azért hogy két mandátummal többet szerezzen a Momentum? A választ a választók megmutatták: sorra hagyják el a Momentumot a párt eddigi támogatói.

Kamikaze politika ez a javából, de úgy tűnik Donáth Annáék nagyon elmérték magukat és most már szinte nincs is kiút abból a válságból, amit maguk idéztek elő.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: