Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

De legalább kormányozni tudnak – legalábbis tartja magát a fideszes propaganda, amikor meg kell magyarázni a pofátlan lopást és az urizálást.

De azért könnyen belátható, olyan nincsen, hogy hazaviszik nem csak azt ami nincs lebetonozva, de magát a betont, sőt a szerszámokat is, az ország meg ennek ellenére működjön.

Propaganda az van, az ország meg lassan lassan tönkremegy.

Itt van a legújabb gyalázatos csúcs amit megdöntött az Orbán-kormány. Soha nem látott szintre növekedett a korházak adósságállománya.

A legfrissebb adatok szerint a kórházi adósságok elérték a 125 milliárd forintot, ami egy hónap alatt 15 milliárd forintos emelkedést jelent.

Egy hónap alatt 15 milliárddal nőtt az intézmények kintlévősége, és ez rosszabb, mint amire számítottak az orvostechnikai beszállítók, mondta az Economxnak Rásky László, az Orvostechnikai Szövetség főtitkára.

December végére a tartozásállomány meghaladhatja a 135 milliárd forintot is.

A jelentős emelkedés mögött az állhat, hogy az év vége felé már számítanak a kórházak az adósságrendezése, ami idén már meg is jelent a Magyar Közlönyben.

E szerint 90 milliárd forint összegben kórházkonszolidáció keretében rendezik az intézmények adósságát a költségvetésből, ami még mindig elmarad a teljes adósságrendezéstől. Ennyi van rá, több nincs.

A jelenlegi adósságrendezés egyébként az OSZ szerint tűzoltás.

A 2024-es év egyelőre úgy néz ki, hogy 40-50 milliárd forintos kórházi adóssággal indul, és egészen biztos, hogy jövőre még a kórházi beszállítók élete nem lesz könnyebb, mint az elmúlt tíz év volt, mondta a főtitkár.

Elárulta azt is, hogy a kifizetetlen számlák 10-20 százaléka még 2022-es lejáratú.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: