Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Egy frisen készült fővárosi kutatásból kiderül, szorosan bár, de legyőzné a Fideszt a DK és az MSZP szövetsége.

A tegnapi nap híre, hogy a DK és az MSZP megállapodott az önkormányzati választások tekintetében. Mint arról mi is beszámoltunk, a megkötött megállapodás az egész országban számos településre kiterjed.

A szerződés többek között tartalmazza a két párthoz tartozó hivatalban lévő polgármesterek újbóli indítását az egész országban, emelett számos Fideszes fellegvárban a két párt kölcsönösen támogatni fogja egymás jelöltjeit.

Ez pedig merőben felkavarja a már már reménytelennek tűnő ellenzéki állóvizet és reményt ad arra, hogy megismételhető a 2019-es ellenzéki siker, legalábbis egy fővárosi felmérés eredményeit alapul véve.

A Závecz Research legújabb kutatása szerint – melyet a főváros IV. kerületében végeztek – bizonyítja, a DK és az MSZP megállapodása szűken ugyan, de legyőzné a Fideszt

A pártok versenyében a biztos szavazók körében a Fidesz 37 százalékon áll, a DK és az MSZP viszont együttesen  38 százaléknyi támogatót tudhat maga mögött.

A Momentum 10, az LMP pedig 5 százalékot szerezne. Ugyan ezekből az adatokból még nem lehet általánosítani és főleg nem lehet az egész országra jósolni, egy dolog azonban bizonyos:

A tegnap megkötött szövetség bizony nagy előrelépés a Fidesz legyőzése érdekében. Amíg a többi párt fanyalog és vitatkozik, úgy tűnik az MSZP és a DK megértette mi a feladat.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: