Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Az MSZP által összeállított programcsomag egy szociáldemokrata fordulatot kínál Magyarországnak, mely struktúraváltást, közpolitikai útitervet is jelent.

Jelenleg a demokrácia és a jóléti társadalom megteremtése a legfontosabb Magyarország számára, véget kell vetni a Fidesz-kormány által 13 év alatt felépített autokrata rendszernek, melyben csak a kormányközeli szereplők élnek fényűző életet és tesznek szert mesés vagyonra.

Az MSZP meghallja a dolgozó emberek hangját, megérti igényeiket, átérzi problémáikat, éppen ezért a Rendszerváltást! program a magyar embereket helyezi a középpontba, a mindennapi jólét megteremtése a fő cél, a lehető legszélesebb körben.

Ahhoz, hogy ezt elérjük, új alapokra kell helyezni a politikát. A Rendszerváltást! programnak három alappillére van: a jogállamiság és a demokrácia visszaállítása, a társadalmi igazságtalanságok megszüntetése, és a környezet-, valamint a klímavédelem előtérbe helyezése.

Ahhoz azonban, hogy utóbbi kettőt meg lehessen valósítani, elengedhetetlen, hogy a jogállamiság helyreálljon.

A program szinte kormányprogamként is megállná a helyét, egy olyan alternatív út, melyet meg lehet valósítani.

Az MSZP szerint béremelésekre van szükség, valamint adómentessé kellene tenni a minimálbért, garantált bérminimumot bevezetni, hiszen a legkevesebbet keresők kenyeréből már nem lehet letörni.

Ezzel párhuzamosan magasabb kulcson kellene a multiknak adózni, hiszen azok a hatalmas bevételeket sokszor a dolgozók kárára teremtik meg.

A jóléti társadalom a skandináv modellel megvalósítható lenne, melyben magas bérek mellett, kiemelkedő szintű közszolgáltatások biztosítják a jólétet, ez Magyaroroszágon is véghezvihető.

Fontos továbbá, hogy a dolgozók jogai, biztonsága és munkakörülményei is garantálva legyen, ne zsigerelhessék ki őket a nagyvállalatok saját érdekeik szerint. Ezért erős szakszervezetekre és kollektív szerződésekre van szükség, hogy a cégek ne spórolhassanak a dolgozók egészségén.

A Rendszerváltást! program tartalmazza továbbá a családtámogatások, a nyugdíjrendszer újragondolását is, valamint a lakhatási válságra is megoldást kínál, a megélhetési biztonság garantálása mellett.

Az MSZP által javasolt programra és intézkedésekre lenne pénz, haza kellene hozni az uniós forrásokat, valamint felszámolni a magántőkealapokat. Ezáltal több ezer milliárd forint lenne fordítható a jóléti társadalom megteremtésére.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: