Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Csák János kulturális és innovációs felelős miniszter a hétfői napon eltávolította pozíciójából L. Simon Lászlót, a Nemzeti Múzeum főigazgatóját, azt követően, hogy a főigazgató a kormány szándékával ellentétesen beengedte a World Press Photo kiállításra a 18 év alattiakat is.

Hiller István korábbi oktatási- és kultuszminiszter, az MSZP országgyűlési képviselője ezért a hétfői parlamenti ülésen azonnali kérdést intézett Csák Jánoshoz „Miért rúgta ki a Nemzeti Múzeum főigazgatóját?” – címmel.

A főigazgató kirúgását azzal indokolta a miniszter, miszerint magatartása a munkaviszonyát fenntartóként ellehetetlenítette. Hiller István ezért azt kérdezte, milyen magatartást képviselt az igazgató, mely miatt meneszteni kellett.

Az MSZP választmányi elnöke szerint érdemes feltenni a kérdést, a World Press Photo kiállításon bemutatott fotók tartalma miatt vagy a magyar radikális jobboldal felé való nyitás jeleként menesztetette L. Simon Lászlót a miniszter.

A szakmainak álcázott döntés mögött elképzelhető, hogy inkább az áll, hogy több szavazathoz jusson a kormánypárt.

Hiller István elmondta, szerinte az a fontos, hogy Magyarország szabad ország legyen, ehhez hozzátartozik az egyetemek szabadsága, de a múzeumok szabadon látogathatósága is.

Valamint az is, hogy a gyermekek felismerik az értékeket és hogy a hatalom nem mondhatja meg mi a jó és mi nem.

Olyan környezet között kell élnie az embereknek, melyben minden szülő úgy nevelheti fel gyermekét, hogy az majd 16 évesen el tudja dönteni, mi a jó neki és mi nem.

A korábbi oktatási- és kultuszminiszter hozzátette, az ő miniszterségéről L. Simon László könyvet írt és valószínűnek tartja, hogy Csák Jánoséról is fog.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: