Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Jó hír, azonban a fekete leves még hátra van.

Jelentősen csökken szerdán a benzin és a gázolaj ára is – adta hírül a holtankoljak.hu a hétfőn kiadott értesítésében.

A benzin ára eszerint bruttó 5 forinttal csökkenhet, míg a gázolaj ára várhatóan bruttó 8 forinttal lehet majd kevesebb a hét közepén. Így az átlagárak az alábbiak szerint alakulhatnak:

95-ös benzin: 605 Ft/liter
Gázolaj: 631 Ft/liter

Mindez messze nem jelenti, hogy normalizálódni fog az üzemanyagok ára és visszatérhet a megszokott szintre. Sőt!

2024-ben a Fidesz megsarcolja az autósokat, hiszen magasabb adómértékkel emelik meg a benzint, mint amit az Európai Unió elvár Magyarországtól – hívja fel a figyelmet az MSZP közleményében.

Ugyanis nem az idei évi forintárfolyamot számolták a kötelező jövedékiadó megállapításánál, hanem a tavalyi évit, magyarul 388,6 forint helyett 425 forint után fog beszedni adót a benzin ár után a Fidesz.

Dr. Tóth Bertalan az Országgyűlés Gazdasági Bizottságának ülésén arra tett javaslatot a Parlament felé, hogy ezt a plusz adót ne vesse ki a kormány, hanem az uniós jövedékiadó mértéke kerüljön megállapításra, ami 388,6 forintos euroárfolyamon kerül kiszámításra, és az üzemanyagok ára ne emelkedjen az adóemelés miatt, ezért vezessék ki a kiskereskedelmi különadót, amit bevezettek az üzemanyag esetében.

A frakcióvezető javaslata által elérhető lenne, hogy az uniós elvárás is megvalósuljon, de mellette ne emelkedjen az üzemanyagok ára. A Fidesz azonban mindezekre nemet mondott, a kormány tovább sarcolja az autósokat- összegzi a helyzetet az MSZP


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: