Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Orbán Viktor nem tűr ellentmondást.

Menesztették pozíciójából L. Simon Lászlót a Nemzeti Múzeum főigazgatóját, méghozzá azonnali hatállyal.

Korábban nagy politikai botrányt kavart a jobboldalon, hogy a Nemzeti Múzeum helyszínt biztosított a World Press Photo kiállításnak – amelyen a világ legjobb sajtófotóit mutatták be, köztük egy Fülöp-szigeteki idős LMBTQIA+ közösség mindennapjait bemutató fotósorozat is található volt.

Dúró Dóra Mi Hazánkos politikus szerint kiállításon bemutatott egyes képeket tartja káros tartalmak. Hogy mennyire káros ez a sorozat mindenkinek a belátására bízzuk, mindenesetre ezekről a fotókról volt szó:

Dúró Dóra elérte, hogy a kiállítás csak 18 éven felüliek számára legyen látogatható, azonban a Nemzeti Múzeum főigazgatója jelezte: Nincsenek meg a jogszabályi feltételei annak, hogy a Múzeum személyi igazolványt kérjen a látogatóitól, dacára annak hogy ezt elrendelte Csák János Kulturális és Innovációs Miniszter.

Csák János miniszter mint a munkáltatói jogkör gyakorlója a mai napon átadta L. Simon László, a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatója munkaviszonyának megszüntető okiratát – áll a tárca közleményében.

A miniszter indokolásában kifejtette, hogy a főigazgató, mivel az intézménytől elvárható jogkövetést elmulasztotta, azt érdemben felhívásra sem teljesítette, olyan magatartást tanúsított, amely a munkaviszonya fenntartását ellehetetlenítette.

A Kulturális és Innovációs Minisztérium elismeri L. Simon László korábbi érdemeit a kulturális területen végzett tevékenysége során – zárul a közlemény.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: