Budapest, 2018. október 31. Vadai Ágnes, a Demokratikus Koalíció (DK) vezérszónoka felszólal az egyes belügyi tárgyú és más kapcsolódó törvények módosításáról szóló törvényjavaslat általános vitájában az Országgyûlés plenáris ülésén 2018. október 31-én. MTI/Soós Lajos
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Nem vette tárgysorozatba a fideszes többség az Országgyűlés Külügyi Bizottságában a Demokratikus Koalíció határozati javaslatát, amely számos európai szövetségesünkhöz hasonlóan terrorszervezetté nyilvánította volna az Izraelben tömeggyilkosságokat elkövető Hamászt.   

Vagyis, nem hajlandó a Fidesz terrorszervezetnek nyilvánítani a tömeggyilkos Hamászt – mondta el Vadai Ágnes a Demokratikus Koalíció politikusa.

A Demokratikus Koalíció szerint a Fidesz nem űzhet tovább kettős játékot és nem szolgálhatja ki többé a Hamásszal barátkozó keleti diktátorok érdekeit.

Ezért az Országgyűlésnek végre terrorszervezetté kell nyilvánítania a több mint 1200 ártatlan izraeli civilt, köztük időseket és gyermekeket legyilkoló, több száz embert – köztük magyarokat – túszul ejtő Hamászt.

Az Orbán-kormánynak végre színt kell vallania, kinek az oldalán áll, hiszen a Hamász terroristáit – Szijjártó Péterhez hasonlóan – Moszkvában is szívesen látott vendégként fogadták, Erdogan török elnök pedig szabadságharcosoknak nevezi őket.

A Demokratikus Koalíció és a Dobrev Klára vezette szociáldemokrata Árnyékkormány álláspontja szerint azonban Izraelnek joga van az önvédelemhez és a terrorizmust soha nem igazolhatja egyetlen politikai cél sem.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: