Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Varga Zoltán az Országgyűlés Népjóléti Bizottságának elnökeként bejutott abba a raktárba, ahol az Orbán-kormány által százmilliárdokért vásárolt, majd fel nem használt, kínai lélegeztetőgépek porosodnak.

Ezeket a műszereket a koronavírus-járványra hivatkozva vették meg, Fidesz-közeli cégek közreműködésével, az akkori piaci áraknál sokkal drágábban. Pedig már akkor is tudni lehetett, hogy ezek a típusú, gyenge minőségű lélegeztetőgépek ilyen mennyiségben senkinek sem fognak kelleni.

Az Orbán-kormány milliárdos üzletemberei azonban vaskos extraprofitot kaszáltak az üzleten. Varga Zoltán sajtótájékoztatón mondta el, hogy mit tapasztaltak a raktárban.

A Demokratikus Koalíció szerint immár bebizonyosodott, hogy az Orbán-kormány kétszer is meglopta a magyarokat a kínai lélegeztetőgépekkel: először akkor, amikor túlárazva megvették a gépeket, majd másodszor, amikor feleslegesen kellett fizetniük a tárolásért.

Egyedül a Fidesz-közeli milliárdos elit járt jól a bizniszen, akik még a magyar emberek tízezreinek halálával járó koronavírus-járványon is képesek voltak nyerészkedni. Ezért készül szociáldemokrata fordulatra a Dobrev Klára vezette Árnyékkormány a kormányváltás után.

Az egészségügyre szánt közpénzek pazarlása és magánkórházak helyett erős állami egészségügyet, a magyar embereken nyerészkedő milliárdos elit kiszolgálása helyett pedig igazságos Magyarországot akarunk, ahol nem lehet büntetlenül ellopni a közpénzeket.

A raktárlátogatáson részt vett Dr. Komáromi Zoltán egészségügyi árnyékminiszter és Gy. Németh Erzsébet szociális és nyugdíjügyi árnyékminiszter is.

A sajtótájékoztatót Varga Zoltán és a Demokratikus Koalíció Facebook-oldalán közvetítettük.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: