Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Az Index dolgozta fel az Economx összefoglalóját mely szerint a kormány honlapján megjelent egy 21 oldalas dokumentum, Védelemgazdálkodási tervezés címmel, amely útmutató a gazdaságmozgósítási helyzetekre való felkészítésre.

A kormányzat célja állításuk szerint a nemzetgazdaság felkészítése bármilyen mozgósítási helyzetben a védelmi és biztonsági szervezetek és az ország közigazgatási rendszerének működése, a lakosság alapvető ellátása, valamint a társadalom és a nemzetgazdaság működőképessége zavartalan biztosítása.

Tehát egy bekövetkező természeti vagy katonai katasztrófa esetén az lenne az irányadó, ami ebben szerepel, havi adagonként:

  • csontos nyers húsból és vágott baromfiból 3 kg;
  • zsiradékból 1,5 kg;
  • lisztből 2 kg;
  • cukorból 0,5 kg;
  • kenyérből 9 kg;
  • tejből 11 liter;
  • mosó- és mosogatószerből 1 kg;
  • ivóvízből 120 liter;
  • húskészítményekből 1 kg;
  • étkezési tyúktojásból 15 db;
  • főzelékkonzervből 2,5 kg;
  • gyümölcsbefőttből 2 kg;
  • savanyúságból 1 kg,
  • élesztőből 0,25 kg,
  • étkezési sóból 0,15 kg,
  • szappanból 0,15 kg,
  • gyertyából 1 kg,
  • gyufából 4 doboz,
  • fogkeféből 0,3 db,
  • fogkrémből 40 ml,
  • toalett- (WC-) papírból 6 tekercs,
  • alkoholos kézfertőtlenítő szerből 0,25 liter,
  • egészségügyi vattából pedig 0,3 kg

Ezek a mennyiségek járnának fejenkét havonta a magyaroknak, alapesetben, amikor még békeidőben vagyunk, akkor ezek az irányadó számok, és a háborús fejadagokat ebből számolják ki.

További részletek itt.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: