Az Index dolgozta fel az Economx összefoglalóját mely szerint a kormány honlapján megjelent egy 21 oldalas dokumentum, Védelemgazdálkodási tervezés címmel, amely útmutató a gazdaságmozgósítási helyzetekre való felkészítésre.
A kormányzat célja állításuk szerint a nemzetgazdaság felkészítése bármilyen mozgósítási helyzetben a védelmi és biztonsági szervezetek és az ország közigazgatási rendszerének működése, a lakosság alapvető ellátása, valamint a társadalom és a nemzetgazdaság működőképessége zavartalan biztosítása.
Tehát egy bekövetkező természeti vagy katonai katasztrófa esetén az lenne az irányadó, ami ebben szerepel, havi adagonként:
- csontos nyers húsból és vágott baromfiból 3 kg;
- zsiradékból 1,5 kg;
- lisztből 2 kg;
- cukorból 0,5 kg;
- kenyérből 9 kg;
- tejből 11 liter;
- mosó- és mosogatószerből 1 kg;
- ivóvízből 120 liter;
- húskészítményekből 1 kg;
- étkezési tyúktojásból 15 db;
- főzelékkonzervből 2,5 kg;
- gyümölcsbefőttből 2 kg;
- savanyúságból 1 kg,
- élesztőből 0,25 kg,
- étkezési sóból 0,15 kg,
- szappanból 0,15 kg,
- gyertyából 1 kg,
- gyufából 4 doboz,
- fogkeféből 0,3 db,
- fogkrémből 40 ml,
- toalett- (WC-) papírból 6 tekercs,
- alkoholos kézfertőtlenítő szerből 0,25 liter,
- egészségügyi vattából pedig 0,3 kg
Ezek a mennyiségek járnának fejenkét havonta a magyaroknak, alapesetben, amikor még békeidőben vagyunk, akkor ezek az irányadó számok, és a háborús fejadagokat ebből számolják ki.