Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Valjuk be öszintén, nem is lenne egy buta gondolat.

Mindazok után, hogy a jelenlegi helyzetben Donáth Anna a Momentum politikusa azt érezte helyesnek, hogy beleálljon a DK-ba, Kunhalmi Ágnes meglepően mértéktartó és okos mondatokat mondott el Rónai Egon műsorában.

Kunhalmi Ágnes egyenesen úgy fogalmazott, nem érti, miért kellett annak idején elhagyniuk a pártot Gyurcsány Ferencéknek, ha most a Demokratikus Koalícióval olyan szociáldemokrata fordulatot igyekeznek végrehajtani, amit az MSZP 2010 után meghirdetett.

Kunhalmi szerint azzal, hogy a hazai baloldal akkor két pártra szakadt, olyan strukturális hátrányt okoztak, ami óriási előnyt adott a Fidesznek.

Ebből pedig egyenesen következik a kérdés, melyet már csak mi teszünk hozzá:

Miért nem egy a két szociáldemokrata párt?

Gyurcsány Ferencék nagy utat jártak be az ellenzéki oldalon. Ki akarták nyitni a Szocialista Pártot, most pedig politikai körívük végén eljutottak a kiindulóponthoz, a szociáldemokrata fordulathoz.

Egyébként az interjúban Kunhalmi azt is megjegyezte:

Mi szerettük és tiszteltük a Ferit, nem akartuk, hogy elmenjen

– jelentette ki Kunhalmi Ágnes.

Az ellenzék egyik legnagyobb problémája a szétaprózottság, melybe nagy változást hozhatna az, ha nem tovább aprózódna az ellenzék, hanem elkezdene megszerveződni egy a Fidesszel versenyképes, baloldali tömb. Nem tudjuk, hogy ez a mostani kijelentés egy esetleges fordulat előjele, mindenesetre érdemes ezen elgondolkodni.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: