Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A HVG szerint egy politikai összefogás kovácsolódott a Szociáldemokraták, a Zöldek, a Renew Europe és a szélsőbaloldali frakció között azután, hogy Orbán brüsszeli megbízottja vállalhatalanul viselkedett.

Várhelyi Olivér ugyanis túlságosan is a Fideszben érezte magát és olyan dologra vetemedett, amely sajnos itthon lehet hogy rendben van, de az Európai Unió még szerencsére máshogyan működik, mint a Fidesz választmányi ülései.

Várhelyi ugyanis a Fidesz megbízásából bővítésért és szomszédságpolitikáért felelős biztosként tevékenykedett Brüsszelben, ahol a múlt héten a Palesztinának szánt uniós források megvonását jelentette be, bármiféle felhatalmazás vagy egyeztetés nélkül.

“Várhelyi biztos úrnak nem volt felhatalmazása arra, hogy erről egyoldalúan döntsön, és ezt a közösségi oldalain hivatalosan közölje anélkül, hogy ezt a döntést megfelelő eljárással meghozták volna”

– sérelmezik az Európai Unió politikusai.

A magyar biztos lépése egyébként több fővárosban is kiverte a biztosítékot, olyannyira, hogy még az ENSZ főtitkára is azt kérte, hogy ilyen döntést ne hozzon az EU. Várhelyi váratlan bejelentésével elindult a lavina, ami várhatóan magasabb szinteken is szóba fog kerülni, nem véletlen tehát az sem, hogy éppen most szólította fel négy frakció Von der Leyent arra, hogy tegye meg a megfelelő lépéseket az ügyben.

“Várhelyi úrnak az EU intézményei és azok demokratikus működése sérelmére tett lépéseit már nem nézzük el. Ezért arra kérjük Várhelyi biztos urat, hogy mondjon le, vagy mentsék fel tisztségéből”

– idézte a lap a tiltakozó brüsszeli képviselőket, akik megemlítették azt is, hogy Várhelyi idén februárban az egész Európai Parlamentet “lehülyézte”.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: