Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Valahogy furcsán szoktam nézni az univerzális politikusokra, akik mindenhová jók, mindenhová beillenek. Mint a négy évszakos autóabroncs, amely igazán egyik időjárási körülmény között sem jó, de végülis legalább valami.

Az univerzális dolgokról, aminek az az ígérete, hogy minden körülmények között teljesíteni tudnak azonban gyakran kiderül, igazán sehová sem jók. 

Beszámoltunk róla korábban, hogy Budapest egyik legfontosabb, a Fidesz által uralt kerületben, amely a Rogán bírodalom szívcsakrája az ellenzéki pártok közül jelentkezett valaki, aki megküzdene a Fidesszel, azzal a nem burkolt céllal, hogy leleplezze a Fidesz legmocskosabb ügyeit.

Kovács Alex Gábor az összellenzék frakcióvezetője a kerületben ugyanis vállalta a megmérettetést , de nem ezért érdekes a bejelentése, hanem mert Ő az a politikus, aki évek óta dokumentálja a gyanús ingatlanügyeket, sőt többször is figyelemfelhívó akciókkal tiltakozott az ingatlanok haveroknak való kiárusítása ellen.

Eddig azt mondhatnánk kezdenek jól alakulni a 2024-es önkormányzati választás ügyei legalábbis az V. kerületben, azonban a Momentum tudott olyat húzni ami mindezt a hírt zárójelbe tudta tenni.

A Momentum ugyanis bejelentette, hogy Kerpel-Fronius Gábort indítja rá a helyben már bizonyított polgármesterjelöltre. A Momentumos főpolgármester-helyettes azonban nem először jelentett be ambíciót egy politikai poszt elnyeréséért:

    • Kerpel Fronius ugyanis korábban szeretett volna főpolgármester lenni és elindult Karácsony Gergely ellen az előválasztáson
    • Amikor ott veszített elindult a XIII. kerületben képviselőjelöltként
    • Amikor mandátumot szerzett, lemondott mandátumáról, hogy főpolgármester-helyettes legyen
    • Aztán Zuglóban, Budapest XIV. kerületében merült fel a neve, mint polgármesterjelölt
    • Végül Budapest V. kerületében lenne polgármesterjelölt

Világos tehát, hogy egy olyan politikusról beszélünk akinek széles a politikai tehetsége és horizontja. Saját bevallása szerint egy ideig SZDSZ szavazó volt, majd a Fideszt támogatta szavazatával, végül az LMP környékén találta meg a politikai otthonát, de a NOlimpia kampány meggyőzte, hogy a Momentumban van a jövő, ahová már politikusként is belépett.

Nos ez a bajom az univerzális politikusokkal. Annyira jók mindenhová, minden posztra, hogy félek valójában sehová sem valóak. Úgy tűnik hiába van egy jól felkészült, helyben már bizonyított és ismert jelöltje az ellenzéknek, a Momentum csavart egyet a dolgon pártlogikán és bevetette a mindenhová bevethető jelöltjét.

Csak biztosan erre van szüksége most az ellenzéknek?


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: