Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Annyira kétségbeesetten akarják lejáratni az ellenzéki kerületeket, hogy minden félinformációra úgy ugranak rá, mintha gyöngyszem lenne. Ész nélkül, fenemód. Csakhogy időről időre kiderül, ha hallgattak volna, bölcsebbek maradtak volna.

A tudás hatalom, a tájékozottság magabiztosságot ad, a félinformációk terjesztése viszont magyarázkodásra kényszerít – írja a XV. kerület weboldala.

“Október 15-16-án futófűzként terjedt el a kormányhoz közel álló médiában, hogy a 15. kerületi Fő tér a rettegés és a félelem központja lett, verekedésektől, hajléktalanok bántalmazásától és késelésektől volt hangos az újpalotai közterület.”

Azonban a Rettegnek az újpalotai lakók: késelések, verekedések a Fő téren és az Egyre gyakoriabbak a támadások Újpalotán című cikk, valamint dr. Lehoczki Ádám képviselő úr ugyanebben a témában adott televíziós nyilatkozata a felületes tájékozódásra épült, így erősen megtévesztő:

valóban késsel támadott meg egy hajléktalant néhány fiatal a hétvégén, csakhogy mindez egy filmforgatás keretein belül zajlott! – teszi hozzá az Önkormányzat

Az október 14-15-ei hétvégén ugyanis egy brit stáb forgatott a Fő téren, és ennek egyik jelenetét  – ahol egy műanyag késnek látszó tárggyal fenyegettek egy hajléktalan karaktert játszó színészt – érthették félre a bejelentők, valamint a képviselő úr és néhány újságíró.

Ebből kezdett el terjedni az álhír, holott a teret le is zárták kordonokkal, ellepték a stábautók és a brit rendszámos autók, tehát nagyobb körültekintéssel a helyzet meglehetősen egyértelmű lett volna.

A produkciós iroda tájékoztatása szerint ők időben jelezték a lakosság felé, hogy filmforgatás lesz, szórólapokat dobtak a postaládákba, értesítést tettek ki a lépcsőházakba és parkolókat is foglaltak ezekre az időpontokra.

Természetesen a forgatásról az Önkormányzatot is tájékoztatták időben, sőt engedélyt is kellett kérniük a területfoglalásra, tehát minden szabályszerűen zajlott.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: