Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Magyarországon is az a legfontosabb, hogy minden izraeli kötődésű ember biztonságban érezhesse magát, ezért a kormánynak mindent meg kell tennie, azonban a titkosszolgálatok és a katonai hírszerzés állapotát tekintve ez nem garantált, mondta el Tüttő Kata.

Az MSZP alelnöke, Budapest főpolgármester-helyettese az Aktuál című műsorban fejtette ki véleményét az izraeli háborúról, az Egyesült Államok magyarországi szankcióiról, valamint a hazai közösségi közlekedés és az oktatási rendszer állapotáról.

Az Izrael és Gáza között már több mint egy hete tartó háborúval kapcsolatban Tüttő Kata úgy nyilatkozott, minden ország – így Izrael – vezetőinek is az a legfontosabb, hogy megvédje polgárait.

Ehhez pedig Magyarország is támogatást nyújt, kifejezetten egységes módon. Nagyon sok magyar ember családja vagy barátja él Izraelben és sok izraeli él hazánkban, a kormánynak feladata a jelen helyzetben, hogy biztonságot nyújtson ezeknek az embereknek.

Az MSZP alelnöke rávilágított, nem megnyugtató az, hogy a polgári titkosszolgálatokat Rogán Antal felügyeli, akinek nevéhez kapcsolódik a letelepedési kötvények kiárusítása és egy olyan ember irányítja a titkosszolgálatokat, akinek gyakorlatilag nincs releváns munkatapasztalata.

Így a szakértelem hiánya miatt az izraeli kötődésű magyarországi emberek nem feltétlen érezhetik biztonságban magukat.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: