Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Az állandó tagok és meghívottak részvételével 2023. október 17-én teljes ülést tartott a Terrorellenes Koordinációs Bizottság (TKB) a Terrorelhárítási Központban (TEK).

Hajdu János r. altábornagy, a TEK főigazgatója, mint a TKB elnöke a 2023. október 7-én Izraelt ért támadás, valamint a magányos elkövetők által Európában végrehajtott terrorcselekmények miatt kezdeményezte a tanácskozást.

A bizottság álláspontja szerint a rendvédelmi szervek műveleti, valamint partnerszolgálati együttműködése keretében a terrorizmusra és a terrorcselekményekre vonatkozó információk alapján nem indokolt a 2016. március 29. óta Magyarország területén hatályban lévő 3-as (közepes) terrorfokozat megváltoztatása, így annak hatályban tartására tett javaslatot a belügyminiszternek

– írja közleményében a Terrorelhárítási Központ melyet a Távirati Irodának eljuttatott.

Az ülésen kiemelkedő fontosságú volt a különböző rendvédelmi szervek és partnerszolgálatok együttműködése. Az effektív együttműködés és információcsere nélkülözhetetlen a terrorfenyegetések gyors és hatékony kezelésében.

A TKB álláspontja szerint jelenleg nem szükséges a terrorfokozat megváltoztatása Magyarországon. Ez azt jelenti, hogy a szerveknek továbbra is ébernek és készen kell állniuk bármilyen váratlan fenyegetés kezelésére, még ha a jelenlegi információk nem is indokolják a fokozat emelését.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: