Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Az Orbán-kormány dacára annak, hogy az európai infláció rekordmagasságait is elérte – annyira dübörög a magyar gazdaság és olyan nagyszerűen kormányoznak Orbánék – továbbra is osztogatja a milliós támogatásokat az Orbánnak kedves dolgokra.

Olyannyira, hogy a pénzesőből egy szlovén másodosztályú focicsapatnak, a Lendvai Nogometno Društvo Lendava 1903, vagyis a NK Nafta 1903-nak is jutott potom 570 milliócska –  írja egy csütörtöki kormányhatározat melléklete alapján a 24.hu.

A kormányhatározat száznál is több külföldi ingatlanberuházást sorol fel, amit támogat a magyar kormány, de mivel ez csak egy korábbi kormányhatározat módosítása, csak kevés új beruházás van a listában. Az egyik ilyen újdonság azonban a szlovén fociakadémiának folyósított támogatás.

Az Orbán-kormány a Bethlen Gábor Alappal kötendő szerződés alapján készül 570 millió forintot átutalni a szlovén focicsapat futballakadémiájának fejlesztésére. A döntés méltatlannak tűnhet az inflációs válság közepette, ahol az élelmiszer- és rezsiárak emelkedése már így is a végletekig terheli a magyar háztartásokat.

A szlovén futballakadémia támogatása éppen ezért szembetűnő arcátlanság, különösen a gazdasági nehézségek és az inflációs nyomás idején.

Ez pedig felveti a kérdést, hogy a kormány valóban a magyar emberek érdekeit tartja-e szem előtt, miközben az infláció és a megemelkedett árak sújtják a lakosságot.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: