Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Édes istenem, ezt az embert meg honnan szalajtották?

Az van hogy Orbán Viktor helyettese Semjén Zsolt szerint azért vallják magukat kevesebben katolikusnak, mert megfélemlítette őket a DK. Nem vicc. tényleg ezt gondolja.

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyetteshez fordult írásbeli kérdéssel a DK-s Vadai Ágnes arról érdeklődve, hogy szerinte miért csökkent drasztikusan a katolikus hívők száma az elmúlt tíz évben Magyarországon.

Mint korábban megírtuk, a tavalyi népszámláláson egymillióval kevesebben – 2,9 millióan – vallották magukat katolikusnak, mint az előző felmérés alkalmával, 2011-ben.

A 444 idézi Semjén Zsolt válaszát, amelyben a miniszterelnök-helyettes örömmel tájékoztatja Vadai Ágnest arról, hogy a népszámlálás adatai szerint „Magyarországon a kereszténység a legnagyobb társadalmi rendező elv, a legerősebb identitásképző közösség”.

Szerinte azért nőtt meg jelentősen a vallásosságról szóló kérdésre nem válaszolók aránya, mert név és cím megadásával kellett részt venni a népszámláláson.

Semmiképpen sem kizárható, hogy sokakat megfélemlíthetett az Önök pártjának – főként a történelmi keresztény egyházakkal szemben megnyilvánuló – egyházellenes propagandája is

– írta a DK-s politikusnak Semjén Zsolt.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: