Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Mostanában egyre aktívabban politizál az LMP. Mindennek keretében a zöld párt egyre érdekesebb megszólalásokat tesz a hazai közéletben. Most például az Európa Bizottság korábbi elnökének, Jean Claude Junckernek ment neki a hazai zöld párt.

Az Országos Sajtószolgálathoz eljuttatott közleményükben azt írják:  Jean Claude Juncker szerint “Ukrajna a társadalom minden szintjén korrupt ország”, ezért óva intene mindenkit az ukrán EU-csatlakozás felgyorsításától.

Álláspontunk szerint az Európa Bizottság korábbi elnökének személyes felelőssége van abban, hogy az EU bővítése csak ígéret és üres beszéd maradt az unióba tartó államok, főleg a balkáni országok esetében.

Emellett Jean-Claude Juncker bizottsági elnöki tevékenysége nagyban hozzájárult Németország és Oroszország lehető legmélyebb gazdasági összekötésére.

Éveken át tartó kitartó politikai tevékenysége volt ez, az EU alapelveivel és szabályaival szemben is. Ráadásul a korábbi években Oroszországról tett nyilatkozatai – ami ellen a balti országok következetesen tiltakoztak- finoman szólva sem öregedtek jól.

Fentiekre tekintettel Juncker hiteltelen ezekben a kérdésekben. A kormánypártok pedig mielőtt az Ukrajnáról elmondott mondatai miatt elkezdik a kontinens bölcsének beállítani, remélhetőleg elolvassák miket mondtak Junckerről, amikor pozícióban volt.

Jean-Claude Juncker megszólalt, de akár csöndben is maradhatott volna.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: