Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A függelten parlamenti képviselő Hadházy Ákos eléggé kiakadt a miniszterelnök szavaira, melyel az Európai Unió új sajtószabadságról szóló törvényét bírálta.

Hadházy közösségi oldalán tette közzé meglátásait, melyet az alábbiakban változtatás nélkül közlünk:

Néhány szó az új európai sajtószabadság törvényről, amelyet Orbán Viktor (aki egy, a fasiszta és kommunista időket idéző ocsmány propagandagépezet tetején ül), cinikusan azt állítja, hogy a fasiszta és kommunista időket idézi (külön érdekes, hogy ezzel egyetért a milliárdos Elon Musk is, aki újabban a Világ urának kepzeli magát).

1) A tervezet jogszabály természetesen előremutató, indokolt, nyilván pont Orbán fasiszta és kommunista időket idéző rendszere ihlette. A tervezetnek vannak érdemi részei és a kezdeti formájához képest valamivel nőtt is az ereje. Orbánt talán leginkább az új európai médiahatóság létrehozása zavarja. DE!

2) Senki ne gondolja, hogy ez a jogszabály majd megfékezni a magyar propagandagépezetet, legfeljebb kissé megnehezíti Rogán Antal propagandaminiszter dolgát. Ne gondolja senki, hogy egy európai jogszabály garantálja majd itthon a független újságírást és az újságírók szabadságát (bár ebben kétségkívül szab bizonyos határokat, nem véletlenül fröcsög Orbán a tervezet ellen).

A magyar propagandagépezet működésének lényege, hogy gyakorlatilag korlátlanul finanszírozzák a Rogánék által kézivezérelt sajtót, az adófizetők pénzéből fizetett propagandahirdetésekkel. Eközben a maradék független sajtó természetesen semmit nem kap ezekből a pénzekből, a finanszírozását pedig gyakorlatilag ellehetetleníti, hogy a nagy hirdetők közül sokan retorzióktól tartanak ha a kormánykritikus sajtótermékeknél hirdetnek.

Erre az alapvetően piszkos rendszerre a tervezet két megoldást próbál adni, de sajnos egyik sem fog valódi és kézzel fogható javulást hozni.

– Az egyik javaslat sajnos megmosolyogtató is. Eszerint ezentúl a kormányzati hirdetéseket EGYENLŐEN és átláthatóan kell elosztani MINDEN sajtótermék között. Kérdem én, MIVEL LESZÜNK BELJEBB, HA EZENTÚL PL. A TELEX , AZ RTL és a többi megmaradt független sajtótermék IS LEADJA A MOCSKOS ÉS HAZUG PROPAGANDA HIRDETÉSEKET???

– A tervezet másik pontja érdekesebb, eszerint a sajtótermékek bevételeinek maximum 15 százaléka érkezhet kormányzati hirdetésekből. Ez kétségkívül fájdalmasan érintené a propaganda sajtót, de természetesen megoldanák okosba’: az adófizetői pénzt álcivil szervezeteken (lásd CÖF) tolnák a propagandagépezetbe, vagy ha az sem elég, akkor szólnak Mészáros Lőrincnek, hogy valamelyik négyszeresen túlárazott állami megrendelés hasznát lesz szíves elkölteni hirdetésre a TV2-n (az úgyis az övé), Origón vagy valamelyik másik csatornán. Es akkor az évi 125 milliárdból fizetett állami propaganda médiáról még nem is beszéltünk.

Összefoglalva: a tervezet, különösen az európai médiahatóság terve zavarhatja kissé Orbánt, hiszen abban nem saját mamelukjai vagy néhány álellenzéki kurátor fog ülni. De ettől még minden megy majd a régiben, AMÍG MI HAGYJUK. Senki ne gondolja, hogy az EU megoldja majd a problémánkat, ha mi nem teszünk érte semmit!


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: