Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Sajtótájékoztatón jelentette be Donáth Anna, a Momentum EP-képviselője és Bedő Dávid, a Momentum frakcióvezető-helyettese, hogy pártjuk országos aláírásgyűjtésbe kezd az Orbán-kormány megszorításai ellen.

“A megszorítások kormánya van ma hatalmon. Nem vállalják a felelősséget, helyette Brüsszelre, a háborúra, a szankciókra mutogatnak.

Ide jutottunk, hogy a tavalyi választások óta több mint 50 megszorítást vezetett már be a Fidesz, és további megszorítások várhatók.

Az államnak már lassan semmire sincs pénze, ezért az embereket próbálja meg kifosztani az újabb és újabb megszorításokkal. Lényegében a magyarokkal fizettetik ki a saját kudarcos válságkezelésük árát.” – mondta Donáth Anna.

A Momentum válságkezelő programja világos megoldást nyújt erre: “Haza kell hozni az EU-s pénzeket, és abba kell hagyni az értelmetlen pénzszórást.

Évi 1000 milliárd forint hiányzik az EU-s pénzek befagyasztása miatt, 700 milliárdot költöttek el a Vodafone-re, és 1500 milliárdot terveznek a Budapest Airport megvásárlására. Nem megszorításokkal kell az embereket megsarcolni, hanem ezeket a pénzeket kellene a válság megoldására fordítani.”

Bedő elmondta, hogy a kampányban az egész országban több száz kisebb és nagyobb településen jelen lesznek, és az aláírásgyűjtés mellett tájékoztató fórumokat is tartanak a válsággal kapcsolatban, továbbá pedig plakátautó is járni fogja az országot.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: