Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Kedden a Fővárosi Törvényszéken folytatódott tovább  a Schadl-Völner nevével fémjelzett korrupciós botrány tárgyalása. F. Vivien, a vád koronatanúja kerül a bíróság elé – számolt be róla a Blikk.

Eredetileg F. Vivien is a vádlottak sorában ült volna, hiszen ő volt Schadl György egyik megbízható munkatársa, az irodáját irányító vezető, és az információk szerint valószínűleg ő is érintett volt számos bűncselekmény elkövetésében.

Azonban Vivien döntött: vádalkut kötött az ügyészséggel. Ennek részeként részletes és önmagát is terhelő beismerő vallomást tett, amely jelentősen megkönnyítette a nyomozók munkáját és gyorsította az ügy felderítését.

A tárgyalást vezető bíróság tájékoztatása szerint a koronatanútól lefoglalt asztali naptár digitalizált változatát a közelmúltban megkapták. Ezt az információt megerősítette Papp Gábor is, aki Völner Pál ügyvédjeként vesz részt az eljárásban.

„2020 és 2021 között négy találkozó is szerepel a naptárban Schadl György és Varga Judit igazságügyiminiszter között. Szerepel ezek mellett egy Karmelita beírás is”.
Hozzátette: ha a fentieket tisztáznák, az egy indokkal többet jelentene Varga Judit tanúkénti beidézéséhez.

Dr. Tóth Erzsébet bíró elmondta: „Senki nem mer hozzányúlni, rossz állapotban van. Emiatt az ügyész személyesen is jelen volt a bűnjelek bontásánál a bűnjel csoportnál. Végig figyelemmel kísérte, amikor ezeket a bizonyítékokat berendszerezték a megfelelő kódok szerint. Minden ilyet próbálunk nyomonkövethetővé és ellenőrizhetővé tenni”.

F. Vivien ragaszkodott ahhoz, hogy zárt videó láncon keresztül hallgassák meg, mert nem akart a tárgyalásra egyébként rabláncon bevezetett Schadl Györggyel találkozni. A következő lépésként a bíróságra augusztusban beérkezett pendrive-okat és telefonokat mutatta be a bíróság.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: