Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Józsefváros ellenzéki polgármestere Pikó András közösségi oldalán tett közzé újabb bizonyítékokat a botrányba keveredett Fidesz-frakcióvezető, korábban a kerület polgármestereként regnáló Kocsis Mátéval kapcsolatosan.

Pikó András az alábbiakat fogalmazta meg:

Azt mondta Kocsis Máté, hogy nincs nyomozás. Nyilvánosságra hoztam a NAV nyomozást elrendelő döntését.

Azt mondta Kocsis Máté, hogy nincs tanácsadói szerződés. Nyilvánosságra hoztam a tanácsadói szerződést. A lebukott frakcióvezető újabb bukfenccel mosakszik: a “nem létező” szerződéstől mára eljutottunk Kocsis Máté 12 millió forintos beismeréséig, elismerte, hogy 12 millióval megkárosították a józsefvárosi gyerekeket. Már csak a maradék 366 millióról kell vallomást tenni.

De azt is mondta Kocsis Máté, hogy nincs ügy.

Akkor lássuk, mi veti fel a költségvetési csalás gyanúját, és hogyan támasztja ezt alá az EMMI vizsgálata.

A Veszprém Handball által hozzánk benyújtott számlák szabálytalanságai miatt felmerült a gyanú, hogy azokat többfelé is elszámolhatták. A 378 millió forintból könnyedén lesz így 756 millió is akár. Valaki jól jár, a józsefvárosi gyerekek pedig rosszul.

Az önkormányzat vezetői a számlák beérkezte után tárgyalásokat folytattak az EMMI vezetőivel, és eléjük tárták azokat a számlákat, melyeket nagy valószínűség szerint több támogatásnál is felhasználták.

Az EMMI vizsgálatot folytatott, és tájékoztatta az önkormányzat vezetését a vizsgálat eredményéről, mely a következő: „Az önkormányzat által részünkre átadott számlákat a megbeszéltek szerint leellenőriztük abból a szempontból, hogy az önkormányzat felé elszámolásra benyújtott számlákat korábban a Veszprémi Handball Team Zrt. által TAO elszámolásban felhasználták-e.

Az ellenőrzés alapján azt tapasztaltuk, hogy a Veszprémi Handball Team Zrt. valamennyi érintett számlát TAO elszámolás keretében is benyújtotta hozzánk.”

Az EMMI tájékoztatása alátámasztotta tehát meglévő gyanúnkat: a számlákat valóban felhasználták korábbi elszámolásokban is.

Tisztelt Kocsis Máté, ez bizony ügy. Hogy a Fidesz környékén felmerül a korrupciógyanú, kevéssé meglepő. De gyerekeket megkárosítani, az mégis új szint – zárta bejegyzését Pikó András a kerület ellenzéki polgármestere.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: