Pénz - Fotó: Napi.hu
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Gulyás Gergely a mai kormányinfón arról beszélt, hogy a kormány nem fog bevezetni megszorításokat, azonban mondjuk ki őszintén, ez hazugság.

Az élet minden területe drágult, mely elsősorban a kormány intézkedéseinek köszönhető. Adóemelés, rezsiemelés és az infláció, csak hogy a legnépszerűbbeket említsük.

Most kiszivárgott a legújabb áremelés.

Megjelentek a hivatalos jövő évi autópályadíjak, minden kategóriában jelentősen drágulnak a matricák – írja az RTL.hu.

A lap megjegyzi, egy rendelet szerint az áremelés mértéke automatikusan követi az adott év augusztusában mért inflációt, ami idén 16,4 százalék volt.

Persze szó sincs megszorításokról, ugye?!

Drágulnak a pótdíjak és a pótdíjkülönbözetek is, a hivatalos jövő évi árakról a Nemzeti Útdíjfizetési Zrt. oldalán olvashat további információkat.

A rendelet értelmében 2024. január elsejétől érvényes e-matrica-árak a következők:

Itt vannak a jövő évi autópályadíjak, mutatjuk a változásokat Fotó: Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. Mint arra emlékeztetnek, a díj minden esetben bruttó díj, tartalmazza az áfát.

Ahogy a fenti díjtáblázatban is látható, a D1-es kategóriában a 10 napos matrica 900 forinttal (6400 forint), a havi 1460 forinttal (10 360 forint), míg az éves matrica 8070 forinttal (57 260 forint) drágul.

A D1-es vármegyei matrica ára 880 forinttal nő, így januártól 6600 forint lesz. Bár egy uniós előírás miatt jövő márciustól kötelező lesz napi matricát is árulni, a mostani tájékoztatásban erről nem esik szó.

A 2024-es évre vonatkozó hivatalos autópályamatrica-díjakat közzétették, melyek minden kategóriában jelentős növekedést mutatnak, ezt a hvg.hu észlelte először.

A hvg.hu arról is beszámolt, hogy egy rendelet értelmében az új díjak automatikusan alkalmazkodnak az adott év augusztusi inflációs rátájához, amely jelen esetben 16,4 százalék.

Nemcsak a matricadíjak, hanem a pótdíjak és a pótdíj-különbözetek is megemelkednek. További részletek a hivatalos 2024-es díjakról a Nemzeti Útdíjfizetési Zrt. weboldalán találhatóak.

Az érvénybe lépő 2024-es e-matrica-árak a következőképp alakulnak:

Fotó: Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt.

Az új díjak minden esetben bruttó összegek, magukban foglalják az áfát. A D1-es kategóriában például a 10 napos matrica ára 900 forinttal emelkedik (6400 forint), a havi díj 1460 forinttal nő (10 360 forint), az éves matrica pedig 8070 forinttal kerül többe (57 260 forint).

Emellett a D1-es vármegyei matrica ára is nő, 880 forinttal, így 6600 forintra.

Az új tájékoztatás nem említi, de uniós előírás alapján 2024 márciusától napi matricákat is kell kínálniuk a szolgáltatóknak.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: