Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A miniszterelnök, Orbán Viktor bejelentette csütörtökön délelőtt, hogy a nyugdíjasok novemberben átlagosan félhavi nyugdíj-kiegészítést kapnak. Ezenfelül Gulyás Gergely, a Miniszterelnökség vezetője beszélt arról, hogy a nyugdíjasok számára a következőkben várható infláció mértéke 18,5 százalék lesz.

Az Átlagos Nyugdíj 6500 Forinttal Emelkedik

A kormány reagálva a nyugdíjas inflációra, döntött arról, hogy az előzőleg bejelentett 15 százalékos nyugdíjemelést kiegészíti további 3,5 százalékkal. Ez átlagosan havi 6500 forintos emelkedést jelent a nyugdíjasok számára, ezzel összhangban az októberi nyugdíjhoz képest közel félhavi extra juttatást kapnak majd az érintettek.

Éves szinten 84 ezer Forintot jelent

A nyugdíjasok éves szinten összesen 84 ezer forinttal részesülnek több juttatásban. Ez a kormány számára 190 milliárd forintos kiadást jelent, amit a költségvetésben tervezettnek megfelelően biztosítaniuk kell.

Brüsszeli források és a migrációs paktum

A Miniszterelnökség vezetője, Gulyás Gergely további témákat is érintett. Beszámolt arról, hogy a kormány tárgyalásokat folytatott a migrációs paktumról és a bevándorlásról. Megjegyezte, hogy a német kormány támogatást nyújtott a migrációs paktum ügyében, és a tárgyalások folytatódni fognak.

Gulyás kijelentette, hogy a migrációs paktum keretében csak azok kerülhetnek be Európába, akik hajlandóak éles lőszert használni. Hozzátette, hogy Magyarország nem vesz részt semmilyen elosztási döntésben, és hangsúlyozta, hogy a külső határok védelme az egyetlen megoldás.

Brüsszeli források ügye

Gulyás Gergely szólt a brüsszeli források ügyéről is, kritizálva az uniós források ügyében tapasztalható időhúzást. A Miniszterelnökség vezetője reméli, hogy az uniós forrásokat nem költötték el más célokra, és elvárja, hogy Magyarország megkapja a neki jogosan járó pénzeszközöket. Az időhúzást abszurdnak és kínosnak nevezte, és elítélte Brüsszelt, aki szerinte minden jogszabályt megszeg és visszaél hatalmával.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: