Fotó forrása: Karácsony Gergely fb oldala
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Nagy meglepetéseket tartogatott a Republikon Intézet legfrissebb kutatása, melyből kiderül a Fidesz az esélytelenek nyugalmával indulhat egy főpolgármester-választáson. Azonban van még fejlemény bőven.

Karácsony Gergely támogatottsága éppen annyi csupán, mint az őt támogató pártok összessége- derül ki a kutatásból. Karácsony Gergely támogatottsága nagyjából megegyezik a DK-Momentum-MSZP-LMP-Párbeszéd aggregált támogatottságával, de ezen felül nem csatornáz be további választópolgárokat.

Ezzel a ténymegállapítással együtt is a választók körében jelenleg 42%-ot kapna az ellenzék főpolgármester jelöltje, míg egy fideszes jelölt, csupán 36%-ra számíthatna.

A fővárosi pártválasztók 35 százaléka szavazna a Fidesz–KDNP-re, a fennmaradó 65 százalék az ellenzéki szavazó. Ráadásul a többségük a liberális és a baloldali pártok híve: az aktív szavazók

    • 21 százaléka a DK-ra,
    • 12 százaléka a Momentumra,
    • 7 százaléka az MSZP-re,
    • 5 százaléka az LMP-re, a Párbeszédre, húzná be az ikszet.

Ezen felül az MKKP is rendelkezik választói támogatottsággal.

A kutatásból az is kiderül, hogy a budapesti ellenzéki választók túlnyomó többsége, több mint háromnegyede az önkormányzati és az EP-választáson is együttműködést, közös indulást vár az ellenzéki pártoktól.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: