Horváth Csaba. az MSZP főpolgármester-jelöltje
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Itt lenne az ideje annak, hogy a kormány „kivegye az önkormányzatok zsebéből a kezét” – fogalmazott az MSZP fővárosi frakciójának vezetője szerdán a Fővárosi Közgyűlés ülését megelőző sajtótájékoztatóján.

Horváth Csaba szerint a szolidaritási adó – amit „sarcnak” nevezett – az önkormányzatok fejlesztései és a jó működés garanciái elől veszi el a forrást.

Ismertette: Budapest idén 58 milliárd forint szolidaritási adót fizet, jövőre pedig 75,5 milliárdot fog. Ezzel a főváros a BKV után a kormány finanszírozására költ leginkább – tette hozzá.

Zugló polgármestereként a kerületi adatokról szólva, Horváth Csaba elmondta: az idei 3,3, milliárdos szolidaritási adó után jövőre 4,3 milliárdot kell fizetni, amely helyi fejlesztések elől veszi el a forrást. És ha ez nem lenne elég, hiányzik a büdzséből még egy 600 millió forintos gépjárműadó-hányad is – jegyezte meg.

A szocialista politikus azt kérte, a kormány hagyja békében az önkormányzatokat dolgozni, és tekintse azokat partnernek.

Horváth Csaba újságírói kérdésre válaszolva elmondta: a budapesti iparűzési adó mértéke idén az előző évinél mintegy 40 százalékkal, csaknem 140 milliárd forinttal magasabb, a tavalyi 365 milliárd után 503 milliárd forint.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: