Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Felelőtlen, sőt életveszélyes lépésre készül az Orbán-kormány az egyre súlyosabb hazai szakemberhiány miatt – írja a Demokratikus Koalíció

A párt szerint Orbánék legújabb tervezete szerint olyan, speciális tudást és óvatosságot igénylő munkakörökben is lehetne szakképesítés nélkül dolgozni, mint a gyógyszergyártás, az ipari villanyszerelés és gépkezelés, vagy az elektromos eszközök javítása.

Az Árnyékkormány szerint az európai minimálbér bevezetésével és a magyar tulajdonú, magyar munkahelyeket teremtő kis- és közepes vállalkozások támogatásával lehetne megszüntetni a magyar gazdaság munkaerőhiányát.

Amíg az Orbán-kormány külföldi vendégmunkásokat hoz az országba, addig az Árnyékkormány szerint inkább a magyar dolgozóknak és szakembereknek kell ugyanazért a munkáért ugyanakkora fizetést adni, mint az Európai Unió más országaiban.

Mint fogalmaznak: A Dobrev Klára vezette szociáldemokrata Árnyékkormány ezért arra készül, hogy a kormányváltás után bevezesse az európai minimálbért és letörje az orbáni inflációt, hogy ne az árak, hanem a bérek és a nyugdíjak emelkedjenek.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: