Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A Szabad Európa egy interjút készített Tóth Bettinával, akit elsősorban az X-faktor műsorból ismerhet a nagyközönség.

Az énekes néhány évvel az X-faktor után a politikai színtér felé fordult, és a Fidesz egyik közismert szóvivőjévé vált a TikTok platformon.

Később kilépett a párt ifjúsági szervezetéből, és azóta folyamatosan nyilatkozik a politikáról.

A Szabad Európa korábban részleteket közölt Tóth Bettinás interjújából, de most a teljes beszélgetést vágatlanul közzétették a YouTube-on.

Az interjú fő témája a Megafon és a Fidesz közötti láthatatlan harc volt, melynek célja az internet meghódítása.

Tóth Bettina szerint a helyzet érdekes, mivel a baloldalon sok kreatív ember található, míg a Fidesznél ennek hiánya tapasztalható. Ő úgy véli, hogy a kormánypárt erőssége inkább az egységes kommunikációban rejlik.

Tóth elmondja, hogy a Fidesz csak azokon a közösségi médiaplatformokon tud eredményeket elérni, ahol fizetett hirdetéseket lehet közzétenni. A TikTok-on például nem lehet politikai hirdetéseket megjeleníteni, így ott a kormánypárti közszereplőket senki sem figyeli.

Az ellenzéknek azonban nagyon figyelnie kell, mivel Tóth Bettina szerint a Fidesz tervezi kreativitását kipótolni. A Fideszhez közelálló közszereplők bevallották, hogy embereket szereztek a Momentumból.

Tóth arra is felhívja a figyelmet, hogy ne nevezzük a céget, amely leszerződtette a Momentum tagjait (amely valójában egy alapítvány), Fidesznek, hanem Fidesz-közelinek. Egyes ismeretlen önkormányzati képviselőket és egy Momentumhoz tartozó nőt is áthoztak a Megafontól.

Összességében a baloldali kreativitás valószínűleg megjelenik a Fidesznél. Mint ismeretes, sokan hajlandók pénzért tartalmat létrehozni, és lehet, hogy vállalják, hogy a Fidesz támogatásával dolgoznak, vagy éppen nem teszik közzé ezt az információt.

Tóth azt is megjegyzi, hogy vannak olyan véleményvezérek, akik nem hozzák nyilvánosságra, hogy Megafonhoz vagy a Fideszhez tartoznak. Ezzel arra utal, hogy a közvélemény ellenzéki véleményvezéreknek tekinti őket, de valójában a Fidesz támogatja őket. Az ilyen titkos kapcsolatok részleteiről Tóth nem nyilatkozott.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: