Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A romló életszínvonal következtében egyre nehezebb helyzetben vannak a magyar családok, amelyek helyzetét tovább súlyosbítja az a tény is, hogy 2010 óta egy forinttal sem emelték a családi pótlék, a GYES, a GYET, az anyasági támogatás és a babakötvény összegét, ráadásul idén ősztől már nem lesz bölcsődei támogatás sem.

Korábban akár 40 ezer forint támogatásra is jogosultak lehetettek azok a szülők, akik férőhelyhiány miatt magánbölcsődébe kényszerültek adni a kisgyermeküket.

A GINOP-os pályázat csak akkor járt, ha a szülő visszament a munkaerőpiacra, de az állami bölcsődébe nem tudta beíratni a gyermekét.

Sajnos a magyar családoknak erről a támogatásról is le kell mondaniuk, mivel az Orbán-kormány nem hajlandó megegyezni az Európai Bizottsággal.

Hiába hivatkozik arra a kormány, hogy több a férőhely, mint a beíratott gyermekek száma, ha jelentősek a területi egyenlőtlenségek.

Magyarország kormányának mindent el kellene követnie azért, hogy az ország hozzájuthasson az EU-s támogatásokhoz, amelyből többek között újra biztosítani lehetne a bölcsődei támogatás fenntartását.

Az Európai Bizottságnak csupán annyi az elvárása, hogy a jogállamiság helyreálljon és szoruljon vissza a korrupció.

Nem kérnek lehetetlent, ezért az MSZP ezért arra kéri a kormányt, hogy a legkésőbb szeptember 30-ig állapodjanak meg az Európai Bizottsággal, hogy a bölcsődei támogatás ismét elérhető legyen az érintettek számára!


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: