Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Szekeres Imre az MSZP szakpolitikusa Orbán utóbbi időben beharangozott propagandaszövegeit határozottan cáfolja.

Orbán Viktor apokaliptikus előrejelzéseit véleménye szerint légbőlkapottak, mint például a harmadik világháború már az ajtónk előtt állna.

Az egykori honvédelmi miniszter nemcsak hogy megkérdőjelezi a miniszterelnök világvége retorikáját, de egyenesen azzal vádolja, hogy egyszerűen félreérti az ukránoknak a konfliktusban való esélyeit. Orbán finoman szólva is fordítva ül a lovon.

De nem csak ebben látja Orbán Viktor tévedését. Szekeres Imre szerint a kormányfő még ennél is nagyobb baklövést követett el, amikor 2010 és 2018 között drasztikusan csökkentette a honvédség forrásait.

Bár ennek a helyzetnek javítására már indultak kezdeményezések – melyeket öveznek viták és átláthatatlan tervek – a pénzeső, amit a honvédelemre szórnak, nem hozza meg a várt eredményeket.

Tízéves összevetés alapján kiderült: a gyakorlati kiadások minden évben 20-25%-kal maradnak el a tervezett költségvetési kerettől.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ezeket olvasta?

Kocsis Máté ledobta az atomot: Ravasz tervet eszeltek ki közvetlen a választások előtt

Az őszi parlamenti ülésszakban a kormány ismét egy az ország függetlenségét állítólag megóvó törvénycsomagot terjeszt elő - tudatta a hallgatókat Kocsis Máté, a Fidesz...

A DK szerint katasztrófa lesz: Hatalmas baj vár a nyugdíjasokra

Az Eurostat legutóbbi elemzése szerint tavaly már 170 ezer nyugdíjasnak nem maradt pénze a rezsi kifizetése után. Ez a szám az Orbán-kormány tavalyi rezsiemelése és...

Orbitális hibát követtek el Orbánék: Borulhat a Fidesz teljes terve

Az Alaptörvénybe és korábbi alkotmánybírósági döntésekbe ütközik a kormány rendeleti szabályozása a jogsértő akkumulátorgyáraknak biztosított büntetlenségről, ezért a Párbeszéd – ZÖLDEK az Alkotmánybírósághoz fordul...