Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ennyire kínos kampányt már rég tolt két politikus. Kínosabb, mint a Brezsnyevi hármas csók.

Ah, a két politikai ‘rockstar’, Donald Trump és Orbán Viktor, ismét megpróbálja egymás egóját felfújni egy olyan kampányban, ami még a szovjet idők elvtársi hármas csókjánál is cikibb.

Trump, aki az amerikai elnökségét egy impeachmenttel és számos botrány után fejezte be, most a Truth közösségi oldalon találta meg az ideális platformot, hogy dicséreteket zúdítson a magyar miniszterelnökre.

Olyan, mintha egy hollywoodi bukott sztár próbálná eladni nekünk a legújabb, tucat termékét.

“Orbán Viktor nagyszerű vezető és ember” – írta Trump, mintha egy recepttel lenne dolgunk, és nem egy globálisan ismert politikai figurával, aki saját maga is megosztó alakja a saját országában.

Trump szerint a magyaroknak szerencséjük van, hogy ilyen vezetőjük van, mint Orbán.

A magyar miniszterelnök is visszahúzta a mézesmadzagot, és dicsőítő szavakkal illette Trumpot egy Tucker Carlsonnal készült interjúban, ahol azt mondta:

ha Trump lett volna az elnök, az oroszok nem merték volna megtámadni Ukrajnát. Amolyan virtuális vállveregetés, amitől még a képernyők is zavarba jönnek.

És persze Trump nem hagyta szó nélkül, hogy Orbán kiállt mellette; köszönetet mondott, mintha ezzel sikerült volna valamiféle politikai hőstettet végrehajtani.

Az egész olyan, mint egy jól koreografált, de rosszul eljátszott tánc, ahol a lépések helyett az egók kerülnek előtérbe. Mindkét politikus olyan erővel próbálja boostolni a másikat, hogy azt hiszik, talán így tudnak újra sikerre szert tenni.

De az igazság az, hogy ez a körhintás ‘nagyszerűség-cunami’ csak az önmagukról alkotott illúziót erősíti, és nem sokat tesz hozzá sem az amerikai, sem a magyar politikai tájképhoz.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: