Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A magyar oktatás rendszerének jelenlegi helyzete az egyik legégetőbb probléma, amelyen változtatni kell.

Egy nemzet jövőjét a fiatal generációk formálják, és ebben az oktatási rendszernek kiemelkedő szerepe van.

Az elmúlt évtizedekben sokszor hallottuk, hogy a magyar oktatásnak szüksége van egy alapos reformra, de a jelenlegi helyzet még ennél is súlyosabb képet fest.

Az egyenlőtlen lehetőségek, a tanárok alacsony megbecsülése, a régimódi tananyag és az elavult módszerek csak néhány olyan probléma, melyekkel a magyar diákoknak és tanároknak szembe kell nézniük nap, mint nap.

Dobrev Klára közleménye rávilágít ezekre a problémákra és felvázol egy olyan jövőképet, amelyben a magyar oktatás valóban a fiatalok érdekét szolgálja:

Dobrev Klára a DK miniszterelnök jelöltje

Talán minden idők legnehezebb iskolakezdése a mai. 13 év Orbán-rendszer után már rá sem ismerünk a magyar oktatásra.

Több tanár hiányzik és több óra fog elmaradni, mint eddig bármikor, miközben már most látjuk ennek a politikának a következményét.

Akinek a szülei megtehetik, inkább magániskolákba vagy legalább magántanárhoz viszik a gyerekeiket. A többségnek marad a tönkretett magyar oktatás, amiből egyre inkább az összeszerelő-üzemek és akkugyárak felé vezet az út.

Az Árnyékkormány arra készül, hogy a kormányváltás után szociáldemokrata fordulatot hajtson végre az oktatásban is.

Mi abban mérjük egy kormány teljesítményét, hogy milyen, mindenki számára egyformán elérhető, ingyenes állami szolgáltatást tud biztosítani.

Olyan iskolát akarunk, ami minden gyereknek egyformán megadja az esélyt a felemelkedésre és nem pénzkérdés, hogy mi lesz a gyerekünkből. Ami nem tényanyagot akar a gyerekeink fejébe erőltetni, hanem mindenkiről ki akarja deríteni, hogy miben tehetséges és hogyan viheti a legtöbbre a munka világában.

Ami versenyképessé teszi a gyerekeinket itthon és Európában egyaránt, és nem éri hátrány azokat a gyermekeket, akiknek a szülei nem olyan tehetősek, mint más gyermek szülei.

Ehhez érdemi pedagógus-béremelésre, új nemzeti alaptantervre és egy egészen más oktatási rendszerre van szükség. Mi felkészültünk a feladatra.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: