Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Friss felmérések szerint egyre több magyar család kénytelen hitelt felvenni az iskolakezdés és a gyermeknevelés költségeinek fedezésére.

Az orbáni infláció annyira megdrágította például az iskolatáskákat és a tanszereket, hogy a dolgozói fizetésekből és nevelési támogatásokból már szinte lehetetlen azt finanszírozni.

Az Árnyékkormány szerint gyermekenként legalább 25 ezer forintos iskolakezdési támogatást kell adni a családoknak, az egyedülálló szülők vagy tartósan beteg, esetleg fogyatékkal élő gyermeket nevelők esetében pedig ennél is magasabb összeget.

Az orbáni infláció miatt sokan már alig képesek a gyermekeik számára megvenni a szükséges iskolai felszerelést.

Eközben az Orbán-kormány családellenes megszorításai, mint a csok és a babaváró hitel eltörlése, valamint a családi pótlék és a családi adókedvezmény kormányhatározatban belengetett visszavágása tovább fokozza a magyar családok terheti.

A Dobrev Klára vezette szociáldemokrata Árnyékkormány készen áll arra, hogy a kormányváltás után támogatást nyújtson az iskolakezdés és a gyermekvállalás költségeihez, letörje az orbáni inflációt, és végre ne az árak, hanem a bérek és a nyugdíjak emelkedjenek.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: