Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Augusztus 20-a lehetőséget ad arra, hogy megvizsgáljuk: vajon valóban azt az utat járjuk, amelyet több mint ezer esztendeje dicső elődeink kijelöltek?

Szent István király a kereszténység felvételével a Nyugatot választotta, mi magyarok pedig mindig is a nyugati kultúra és fejlődés mellett köteleztük el magunkat, ezért álságos és káros minden olyan állítás és törekvés, amely a nyugati demokráciák helyett a keleti diktatúrák felé kormányozná a hazánkat.

Magyarország újkori, békebeli történelmének egyik legmélyebb krízisét éli, és nincs az a csillogó tűzijáték, ami ezt a helyzetet szebbé varázsolná.

A Fidesz-rezsim 13 év után megélhetési válságba sodorta Magyarországot, egy átlagos fizetésből élő magyar ma alig tud megélni.

A magyar minimálbér pedig az egyik legalacsonyabb az EU-ban, ráadásul az orbáni infláció miatt az eleve alacsony fizetéseknek még a vásárlóértéke is folyamatosan csökken. Népvakítás helyett több fizetésre, több biztonságra volna szükség!

Mi, patrióta szociáldemokraták azt mondjuk: nem drága tűzijátékkal kell vakítani a népet, hanem azért kell tenni, hogy a hétköznapokban se okozzanak nagy gondot az árak.

Az MSZP ezért kezdeményezi, hogy még az idén 8 százalékkal emelkedjenek a fizetések, beleértve a minimálbért és a garantált bérminimumot is, mivel ez ellensúlyozná a reálkeresetek romlását, továbbá az MSZP lépéseket tesz azért is, hogy 2024-ben hazánkban is bevezessük az európai minimális bért, ami 875 euró lenne.

(A minimális bér azt jelenti, hogy egy adott országban lehet ennél magasabbat is megállapítani, de alacsonyabbat nem.)

A gazdaság egy éve technikai recesszióban van, megrendült az állami költségvetés stabilitása, a kormány pedig további megszorításokat készít elő.

Hazánk nem fér hozzá az uniós forrásokhoz, mert a kormány nem hajlandó teljesíteni az EU által támasztott jogállami feltételeket, pedig az EU-val való megállapodás sok millió magyar felszínen maradásának egyetlen esélye lenne.

A kormány kínai akkumulátorgyárak telepítésével próbálná orvosolni a helyzetet, azonban a gyárakba toborzott több százezer vendégmunkással közvetlenül a magyar dolgozók megélhetését és biztonságát veszélyeztetik.

Mi, patrióta szociáldemokraták nem akarjuk, hogy a külföldi vendégmunkások hátrányosabb munkakörülményei a magyar dolgozók alkalmazásában is igazodási ponttá váljanak!

Az MSZP ezért azt is kezdeményezi, hogy csak olyan munkaadó alkalmazhasson külföldi vendégmunkást, ahol van kollektív szerződés. Ha ugyanis van kollektív szerződés, van szakszervezet is. Ha pedig van szakszervezet, működik az érdekvédelem, mind a fizetések nagyságát, mind pedig a biztonságos munkakörülményeket illetően.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: