Forrás: Népszava
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Az MSZP számtalan javaslatot nyújtott be, hogy a Balaton újra mindenki számára elérhető legyen.

A Fidesz azonban ezeket leszavazta. Molnár Zsolt, országgyűlési képviselő, az MSZP pártigazgatója, és Gurmai Zita, a párt frakcióvezető-helyettese azt szeretné megtudni, hogyan kívánja a kormány újra elérhetővé tenni a magyar családok számára a hazai vizeket.

A szocialista politikusok „Nekünk a Balaton már tényleg a Riviéra! Avagy miért ilyen kevés család nyaral a magyar tengernél?”

– címmel írásbeli kérdéssel fordultak Rogán Antal, Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszterhez.

Azt szeretnék megtudni, hogy tesz-e bármit a kormány azért, hogy a magyar családoknak is legyen miből pihenni, nyaralni? Tesz-e bármit a kormány azért, hogy minél több család üdülhessen a Balatonnál?

Közleményükben arra hívták fel a figyelmet, hogy a kormány elhibázott gazdaságpolitikája miatt, egyre kevesebben engedhetik meg maguknak, hogy elutazzanak üdülni, pihenni.

Szerintük a Balaton mellett tapasztalható árak már lassan utolérik a francia Riviéráét.

Miközben a Balatonnál rekord magasak az üdülés költségei, addig Horvátországban a döntéshozók ingyenessé tettek minden strandot a tengerpart mellett, hiszen a fürdőzés nemcsak a kiváltságosoknak, hanem mindenkinek jár.

Molnár Zsolt és Gurmai Zita emlékeztettek, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége szerint a balatoni forgalomban 30 százalékos a visszaesés az előző év ugyanezen időszakához képest, hiszen a magyar családok számára nem csak a Balaton melletti szálláshelyek megfizethetetlenek, hanem a strandbelépők és a strandbüfék árai is komoly nehézséget okoznak.

A KSH adataiból kiderül, hogy kevesebben és kevesebbet nyaralnak idén a magyarok.

„Mivel több tízezer forintba kerül egy család egy napi nyaralása, így érthető, ha nem futja nekik a méregdrága szállásokra sem.

Nem csak a strandbelépő, meg a lángos ára emelkedett, de már egy félliteres üdítő is 750 forintba kerül egy sima strandbüfében. Nem véletlenül járnak újra hűtőtáskával az emberek strandolni” – fogalmaztak parlamenti beadványukban az MSZP országgyűlési képviselői.

Az MSZP kidolgozott számtalan megoldási javaslatot annak érdekében, hogy a rászoruló családok is eljuthassanak üdülni, pihenni.

A szocialisták szerint a strandbelépők árának maximalizálásával, a legrászorultabbaknak üdülési támogatás nyújtásával, és a diákok egy heti díjmentes üdültetésével elérhető lenne, hogy minél többen eljussanak a Balatonhoz.

Ha a part menti települési önkormányzatok – kárpótlás mellett – ingyenesen biztosítanák a strandra való belépés lehetőségét, akkor sok család számára könnyítenék meg az üdülési költségek előteremtését.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: