Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A sajtó írta meg, hogy lehúzza a rolót az Aktuális Média nevű fideszes propagandavállalkozás, amely az elmúlt két évben több mint 700 millió forint közpénzt kapott, hogy többek között ellenzéket lejárató anyagokat terjesszen.

Emiatt a DK már az Állami Számvevőszékhez fordult tiltott pártfinanszírozás gyanújával, az ÁSZ azonban nem fog tudni adatokat kérni a végelszámolás alá került cégtől, mert ilyenre csak a nyomozó hatóság képes.

Éppen ezért a Demokratikus Koalíció feljelentést tesz a 700 millió forint közpénzt kapó fideszes propagandacég végelszámolása miatt.

Mivel a cégnek tavaly úgy lett 600 millió forintja, hogy bevallottan nem folytatott semmilyen értékesítési tevékenységet, alappal merül fel az esetleges pénzmosás gyanúja.

A nyomozás megindítása egyben azt is lehetővé tenné, hogy a fideszes propagandacég ne tudjon a végelszámolással kibújni a tiltott pártfinanszírozás vádja alól.

Kíváncsian várjuk, hogy a fideszes propagandistákra is érvényesek-e a hatályos magyar törvények.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ezeket olvasta?

Kocsis Máté ledobta az atomot: Ravasz tervet eszeltek ki közvetlen a választások előtt

Az őszi parlamenti ülésszakban a kormány ismét egy az ország függetlenségét állítólag megóvó törvénycsomagot terjeszt elő - tudatta a hallgatókat Kocsis Máté, a Fidesz...

A DK szerint katasztrófa lesz: Hatalmas baj vár a nyugdíjasokra

Az Eurostat legutóbbi elemzése szerint tavaly már 170 ezer nyugdíjasnak nem maradt pénze a rezsi kifizetése után. Ez a szám az Orbán-kormány tavalyi rezsiemelése és...

Orbitális hibát követtek el Orbánék: Borulhat a Fidesz teljes terve

Az Alaptörvénybe és korábbi alkotmánybírósági döntésekbe ütközik a kormány rendeleti szabályozása a jogsértő akkumulátorgyáraknak biztosított büntetlenségről, ezért a Párbeszéd – ZÖLDEK az Alkotmánybírósághoz fordul...