Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Egy ország fejlődése a munkavállalókon múlik, ők termelik a GDP-t és nevelik fel a jövő generációját.

Ennek ellenére, nincsenek megbecsülve, sőt, jogaikat folyamatosan csorbítja a kormány.

Ezt mutatja az a napokban benyújtott törvénytervezet, amely szerint a munkáltató bizonyos szakszervezetek számára nem lenne köteles elutalni a tagdíjakat – véli Komjáthi Imre az MSZP társelnöke.

A pártelnök szerint az eddigi szabályok szerint a munkáltató a munkavállalók béréből a szakszervezeti tagdíjat levonta, majd átutalta a munkavállaló által megjelölt szakszervezetnek vagy érdekképviseletnek.

A kormány ezen úgy módosítana, hogy törvénnyel kivételeket is meghatározhatnának

Az MSZP szerint ismét jogtalan és érthetetlen támadás érte a munkavállalókat. A kormány célja a megmaradt érdekképviseleti szervek lerombolása.

A magyar dolgozók sem társadalmilag, sem anyagilag nincsenek megbecsülve, ezért sok esetben több helyen is munkát kell vállalniuk.

Ez frusztrálttá és kiszolgáltatottá teszi őket, a szakszervezetek pedig pontosan ezen tudnának enyhíteni a munkavállalók jogainak képviseletével, érvényesítésével.

Az érdekképviseleti szervezetek kivéreztetése elfogadhatatlan. Az MSZP álláspontja szerint csak úgy lehet jóléti társadalmat építeni, ha a dolgozók jogaiért és érdekeiért van, aki kiálljon, megvédje azokat.

Az északi országok példája jól mutatja, akkor emelkedik az életszínvonal, ha meg vannak becsülve a munkavállalók.

A dolgozók jogait ne csorbítsa tovább a kormány, hanem erősítse azokat!


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ezeket olvasta?

Kocsis Máté ledobta az atomot: Ravasz tervet eszeltek ki közvetlen a választások előtt

Az őszi parlamenti ülésszakban a kormány ismét egy az ország függetlenségét állítólag megóvó törvénycsomagot terjeszt elő - tudatta a hallgatókat Kocsis Máté, a Fidesz...

A DK szerint katasztrófa lesz: Hatalmas baj vár a nyugdíjasokra

Az Eurostat legutóbbi elemzése szerint tavaly már 170 ezer nyugdíjasnak nem maradt pénze a rezsi kifizetése után. Ez a szám az Orbán-kormány tavalyi rezsiemelése és...

Orbitális hibát követtek el Orbánék: Borulhat a Fidesz teljes terve

Az Alaptörvénybe és korábbi alkotmánybírósági döntésekbe ütközik a kormány rendeleti szabályozása a jogsértő akkumulátorgyáraknak biztosított büntetlenségről, ezért a Párbeszéd – ZÖLDEK az Alkotmánybírósághoz fordul...