Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Egy hónappal ezelőtt Hadházy Ákos a Parlament folyosóján szólította meg a miniszterelnököt egy honvédségi géppel tett toszkánai útja kapcsán.

Erre Orbán Viktor kacagva “szőrét hullató rossz, vidéki rókának” nevezte az ellenzéki politikust. Ezen reakció kapcsán Hadházy a Népszavának a következőket nyilatkozta:

„Nyilván nem megtervezett reagálás volt a részéről, kibuggyant belőle a »vidékizés«, ami éppen ezért sokat elárul a személyiségéről.”

Emiatt úgy véli, megalapozatlanok azok a nézetek, amelyek szerint a „miniszterelnök tahósága” pusztán politikai produkció.

„Ebből a jelenetből viszont kiderült, hogy ez a valóság.”

Kitértek a korrupciós ügyekre is. A politikus szerint ezekbe azért nem bukik bele a kormány, mert ők határozzák meg, hogy a valódi hírek hány emberhez juthatnak el. „A legtöbben nem is értesülnek róluk.

Ha mégis értesülnek, akkor megkapják mellé a kormányzati „zajt”. Hiszen a propagandának nemcsak az eltitkolás a lényege, hanem a „zajkeltés” is, vagyis az, hogy beszéljünk más, a figyelmet elterelő témákról, ne tudjunk koncentrálni a fontos információkra” – tette hozzá.

A kormány leváltásáról azt mondta, a mostani rendszer úgy van összerakva, hogy szinte lehetetlen a Fideszt legyőzni. Úgy véli, az, hogy ott legyen a „szinte” szó, a hatalomnak fontos érdeke.

„Ha még ez a „szinte” se lenne ott, és a tömegek arra a felismerésre jutnának, hogy ezeket nem lehet választáson leváltani, akkor megnőne annak az esélye, hogy más módon zavarják el a Fideszt a hatalomból” – mondta a képviselő.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: