Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Továbbra is emelkednek az árak és nincs esély érdemi változásra – reagált Korózs Lajos, az MSZP alelnöke kedden a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb inflációs adataira.
Korózs Lajos online sajtótájékoztatóján azt mondta:

a KSH szerint júliusban 17,6 százalékkal nőttek átlagosan a fogyasztói árak az előző év azonos hónapjához képest, a nyugdíjas fogyasztói árindex azonban ennél magasabb, 18,7 százalékon áll, vagyis a „nyugdíjasok sokkal többet fizetnek a boltokban, mint a lakosság egésze”.

„Nincs okunk hátradőlni, mert most is nőttek az árak, csak nem olyan mértékben, mint az előző hónapban”

– értékelt az ellenzéki politikus.

Hozzátette: az élelmiszerárak több mint 23 százalékkal drágultak átlagosan, ezen belül a tojás ára több mint 30, a tejtermékeké közel 30, a kenyéré mintegy 27 százalékkal lett magasabb az előző év azonos hónapjához képest, míg 35,7 százalékkal drágult a háztartási energia, az üzemanyagok ára pedig 21,5 százalékkal.

Szerinte két év távlatában nézve, még rosszabb a helyzet, hiszen közel 45-50 százalékkal nőttek az árak, a bérek viszont 30-35 százalékkal csökkentek.

Hangsúlyozta: az alsó középosztályt is elérte a „mérhetetlen nagy drágulás”, a társadalom körülbelül egyharmada nagyon komoly megélhetési problémákkal küzd, nem tud megtakarítani egy-egy váratlan kiadásra vagy üdülésre.

„Így állunk most 2023 nyár közepén, és esélyünk sincs arra, hogy változzon a helyzet”

– értékelt.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: