Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A Telex megbízásából a Repbulikon készített egy közvélemény kutatást, melyből kiderül hogy a Fidesz támogatottsága zuhant, a DK erősödött. A parlamentbe a Momentum, a Mi hazánk, az MSZP kerülne be.

A kormánypártok támogatottsága a teljes népesség és a pártválasztók körében is 2-2 százalékponttal csökkent júliusban az egy hónappal korábbi adatokhoz képest- derül ki a Republikon felméréséből, az elemzők megjegyzik, hogy elmúlt fél évben nem volt ilyen alacsony szinten a Fidesz népszerűsége.

Most jelen pillanatban a teljes népesség közel harmada (31 százalék) a Fideszre szavazna, míg a biztos pártválasztók körében 46 százalékon állnak a kormánypártok.

A Demokratikus Koalíció (DK) támogatottsága júliusban  1 százalékkal erősödtek a teljes népesség, 2 százalékkal pedig a pártválasztók körében. A DK hónapok óta minden mérésben stabilan az ellenzék legerősebb pártja, a Republikon felmérése szerint a teljes népesség 13, a pártválasztók 18 százaléka szavazna a pártra.

Holtversenyben a Momentum és a Mi Hazánk Mozgalom következik. Előbbi támogatottsága nem változott az elmúlt hónapban, továbbra is a teljes népesség 6, a pártválasztók 9 százaléka szavazna a pártra. A Mi Hazánk támogatottsága hibahatáron belül, 1-1 százalékponttal növekedett a teljes népesség és a pártválasztók körében is.

A Republikon elemzése szerint kisebb kilengések jellemzik az elmúlt időszakban a Mi Hazánk népszerűségét, és a párt nem tudta stabilan megszólítani a tavalyi választás után kiábrándult ellenzéki szavazókat sem.

Az MSZP támogatottsága nem változott, a párt a teljes népesség 4, a pártválasztók 5 százalékának támogatására számíthatna egy mostani választáson.

A Republikon júliusi felmérése szerint nem jutna be önállóan a parlamentbe egy most vasárnapi választáson az LMP, a Jobbik és a Párbeszéd. Az LMP támogatottsága a teljes népesség körében változatlan, a pártválasztók körében 1 százalékponttal – pont a bejutási küszöb alá – csökkent, a Jobbik népszerűsége nem változott, 4 százalékon áll a pártválasztók körében. A Párbeszédre továbbra is a teljes népesség és a pártválasztók 2-2 százaléka szavazna.

A bizonytalanok aránya továbbra is magas: 28 százalék volt júliusban. Ez egy százalékponttal magasabb, mint egy hónappal korábban, és azt jelzi. Szűk egy évvel az EP-választások előtt tehát a választók több mint negyedének még nincs preferált pártja.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ezeket olvasta?

Kocsis Máté ledobta az atomot: Ravasz tervet eszeltek ki közvetlen a választások előtt

Az őszi parlamenti ülésszakban a kormány ismét egy az ország függetlenségét állítólag megóvó törvénycsomagot terjeszt elő - tudatta a hallgatókat Kocsis Máté, a Fidesz...

A DK szerint katasztrófa lesz: Hatalmas baj vár a nyugdíjasokra

Az Eurostat legutóbbi elemzése szerint tavaly már 170 ezer nyugdíjasnak nem maradt pénze a rezsi kifizetése után. Ez a szám az Orbán-kormány tavalyi rezsiemelése és...

Orbitális hibát követtek el Orbánék: Borulhat a Fidesz teljes terve

Az Alaptörvénybe és korábbi alkotmánybírósági döntésekbe ütközik a kormány rendeleti szabályozása a jogsértő akkumulátorgyáraknak biztosított büntetlenségről, ezért a Párbeszéd – ZÖLDEK az Alkotmánybírósághoz fordul...